Muistelo-orkesteri tunnelmoi Veikko Lavin sävelin Imatralla – illan aikana kuullaan myös Lavin elämäntarina

Muistelo-orkesteri esiintyy Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa 22.9. arkisto/Muistelo-orkesteri

toimitus

Veikko Lavin musiikkia sekä hänen elämäntarinansa kuullaan Imatralla Kulttuuritalo Virran Karelia-salissa sunnuntaina 22.9.2019 kello 18 alkavassa konsertissa.

Asialla on Muistelo-orkesteri, joka on valinnut konserttiin tunnettuja ja myös vähemmän kuultuja Lavin tekemiä tai hänen levyttämiään kappaleita.

Konserttia on esitetty muutaman kerran lähikunnissa ja myös vähän kauempana. Orkesteri on saamastaan palautteesta päätellyt, että Lavin musiikki on monelle tuttua, mutta hänestä itsestään tiedetään yllättävän vähän.

– Otimme konserttiin mukaan puheosuuden, jossa kerrotaan Lavin persoonasta ja hänen teoistaan kehdosta hautaan, valaisee idean isä Erkki Luumi Kerronnasta vastaa Kaija Luumi

Muistelo-orkesterin muodostavat Erkki Luumi (laulu), Topi Hartikainen (basso ja laulu), Reijo Kurvinen (rummut ja laulu), Pasi Suikkanen (hanuri ja laulu) sekä Seppo Äijö (piano ja laulu).

Kokoonpano perustettiin Korsuorkesterin aktiivisen kiertue-elämän päätyttyä, jolloin osa orkesterin alkuperäisjäsenistä tai siinä muutoin esiintyneistä soittajista muodosti Muistelo-orkesterin.

Konsertit ovat olleet Muistelo-orkesterin toiminnassa keskeisiä. Ennen Veikko Lavin konserttisarjaa esitettiin muun muassa ”Matkalla Tuntemattomaan”, jossa mukana oli lisäjoukkoja sekä sota-ajan rekvisiittaa.

Sota-ajan musiikin konsertit kuuluvat Muistelon ohjelmistoon, kuten myös tanssimusiikki.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu