Pariisin oopperan konserttimestariksi äskettäin valittu viulisti Petteri Iivonen Lappeenrannan kaupunginorkesterin solistina

Viulisti Petteri Iivonen. Heli Lindroos

toimitus

Lappeenrannan kaupunginorkesterin Syksyn tuuliin konsertissa torstaina 19.9.2019 kello 19 solistina esiintyy viulutaiteilija Petteri Iivonen Orkesteria johtaa norjalainen kapellimestari Kolbjørn Holthe Ohjelmassa kuullaan solistinumeroina J.S. Bachin Viulukonsertto a-molli ja Ralph Vaughan-Williamsin runoelma Leivo lentää korkeuksiin. Orkesterinumeroina esitetään Sir Malcolm Arnoldin Serenadi op. 26 ja W.A. Mozartin Sinfonia nro 35 D-duuri lisänimeltään Haffner.

Petteri Iivonen on kiistatta yksi viime vuosien parhaista suomalaisista nuorista solisteista, jonka soittoa on ylistetty muun muassa virheettömän tekniikan sekä herkkyyden ja harkitun fraseerauksen ansiosta. Vuonna 2010 Iivonen tuli toiseksi kansainvälisessä Jean Sibelius -viulukilpailussa ollen kautta aikojen vain toinen kilpailussa menestynyt suomalainen. Hän on myös Kuopion valtakunnallisen viulukilpailun nuorin voittaja.

Iivosen uran kohokohtia ovat olleet esiintymiset Israelin filharmonikkojen, Staatsphilharmonie Rheinland-Pfalzin, Royal Chamber Orchestra of Wallonian, New European Ensemblen ja Lithuanian National Symphony Orchestran kanssa. Hän on soittanut myös Unkarissa Pannon filharmonikkojen, Italiassa Orchestra Sinfonica del Friuli Venezia Giulian, Kazakstanissa Zhambyl State Philharmonicin ja Slovenian RTV sinfoniaorkesterin solistina ja lisäksi Suomessa Helsingin ja Turun kaupunginorkestereiden, Sinfonia Lahden sekä Oulu Sinfonian, Radion sinfoniaorkesterin, Suomalaisen Kamariorkesterin, Lappeenrannan kaupunginorkesterin sekä Tapiola Sinfoniettan solistina.

Kolbjørn Holthe on sukupolvensa johtavia norjalaisia viulisteja ja paljon kysytty solisti, kamarimuusikko ja opettaja. Hänet nimitettiin apulaisprofessoriksi Norjan musiikkiakatemiaan vuonna 2001 ja tammikuusta 2014 hänet kiinnitettiin Norjan radio-orkesterin konserttimestariksi. Holthe opiskeli Norjan musiikkiakatemiassa vuosina 1991-1997, lukuun ottamatta kahta Yhdysvalloissa Louisiana State Universityssä vietettyä vuotta, jossa hän opiskeli Camilla Wicksin oppilaana. Hän on saanut lukuisia palkintoja. Holthe oli Norjan kansallisoopperan orkesterin konserttimestari vuosina 1997-2004. Hän on työskennellyt kapellimestarien kuten Claudio Abbadon, Nikolaus Harnoncourt´n, Paavo Berglundin ja Bernard Haitinkin kanssa. Hän on esiintynyt myös solistina kaikissa Norjan ammattisinfoniaorkestereissa, Norjan kamariorkesterissa, Norjan puolustusvoimien soittokuntien ja Norjan kuninkaallisen soittokunnan kanssa tehden kiertueita mm. Yhdysvalloissa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut