Tulevaisuudessa skeitataan Paasikivenpuistossa? – Ympäristösuunnitelma tulee kaupunkikehityslautakunnan käsiteltäväksi ensi viikolla

Kuvituskuva. Kati Soininen

toimitus

Lappeenrannan kaupunki valmistelee skeittipaikan perustamista Paasikivenpuistoon. Elinvoima- ja kaupunkikehitys toimialan Kadut ja ympäristö vastuualueen laatima ympäristösuunnitelma tulee kaupunkikehityslautakunnan käsiteltäväksi 18.9.2019. Hanke on osa Lappeenrannan kaupungin strategiaohjelmaa ”Sykettä ja säpinää”.

Paasikivenpuisto sijaitsee Kirkkokadun ja Pormestarinkadun kulmauksessa. Ympäristösuunnitelmassa kaupungille tunnuksenomaiset lehmusrivit säilyvät, mutta niiden väliin jäävä nurmialue poistetaan ja sen kohdalle toteutetaan skeittaamiseen soveltuva alue. Lisäksi alueelle muotoillaan asfaltoinnin pohjatöiden yhteydessä kumpare skeittausrakenteeksi.

Skeittipaikan rakentamisen alkuvaiheessa alueelle tulevat skeittausrakenteet toteutetaan yhteistyössä Lappeenrannan rullalautailijat ry:n ja Lappeenrannan kaupungin kanssa. Rakentamisessa hyödynnetään kaupungin varastossa olevia skeittaamiseen soveltuvia kivipaaseja. Myöhemmin puistoon tullaan asentamaan betonin kaltaisesta kierrätysmateriaalista 3d-tulostamalla valmistettuja rakenteita osana Urban Infra Revolution –hanketta.

Skeittaamiseen soveltuvaa paikkaa on selvitetty yhteistyössä asukkaiden sekä aktiivisten harrastajien kanssa. Suunnitelman valmisteluvaiheen työssä ovat olleet mukana Lappeenrannan rullalautailijat ry:n sekä Lappeenrannan kaupungin liikuntatoimen, nuorisotoimen, kaupunkisuunnittelun sekä kadut- ja ympäristö -vastuualueen edustajat. Myös asukkailla oli mahdollisuus osallistua skeittipaikan etsimiseen syksyllä 2018 järjestetyssä työpajassa, jossa osallistujat saivat keskustella karttojen äärellä kaupungin edustajien kanssa ja ehdottaa omia paikkojaan.

Lappeenrannan rullalautailijat ry:n puheenjohtaja Niko Tikka on tyytyväinen sijaintiin.

– Sijainti on tosi hyvä kun halutaan olla keskustassa. Toki voisi toivoa isompaakin aluetta, mutta ei niitä Lappeenrannan keskustassa oikein ole. Kun obstaakkelit, eli rakenteet, sijoitetaan viisasti, niin kyllä sinne mahtuu.

Paasikivenpuiston nurmialue valikoitui parhaaksi vaihtoehdoksi, sillä alueen välittömässä läheisyydessä ei ole asuntoja, eikä puistossa ole rakenteita tai istutuksia. Lisäksi puistoalue sijaitsee keskeisellä paikalla ja tuo esiin skeittaamisen ja nuorisokulttuurin merkitystä osana urbaania katumaisemaa. Toive skeittipaikasta nousi esiin myös keväällä 2019 toteutetussa nuorten vaikuttamiskyselyssä, johon vastasi 1064 lappeenrantalaista nuorta.

Ympäristösuunnitelman toteutuessa voidaan työt aloittaa jo syksyllä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää