Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Henkilöautoja asukasmäärään nähden vähiten Helsingissä – maakunnista Uudellamaalla

Vähiten henkilöautoja kunnan asukasmäärään nähden on Helsingissä ja eniten Pohjanmaan Isossakyrössä, kertoo liikenne– ja viestintävirasto Traficom. Helsingissä oli viime vuoden lopussa autoja tuhatta asukasta kohden 329, kun vastaava luku oli Isossakyrössä 718.

Viime vuoden lopussa maakunnista vähiten henkilöautoja tuhatta asukasta kohden oli Uudellamaalla, 425. Kymmenessä vuodessa Uudenmaan henkilöautotiheys on kasvanut vain prosentin verran. Eniten autotiheys on kasvanut Etelä–Pohjanmaan, Etelä–Savon, Kainuun ja Lapin maakunnissa, missä automäärän kasvu suhteutettuna väestöön on ollut 12 prosenttia. Eniten autoja on Etelä–Pohjanmaalla, tuhatta asukasta kohden 538.

Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla ajetaan auto– ja asukasmäärään nähden maakunnista eniten Uudellamaalla. Vaihtoehtoisilla käyttövoimilla tarkoitetaan Traficomin tilastoissa täyssähköautoja, ladattavia hybridejä sekä kaasu– ja flexfuel–autoja.

Henkilöautotiheyden vertailuluvut on laskettu yhdistämällä Traficomin tilastotietoja Tilastokeskuksen väestörakennetietoihin.