Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SaiPa, Gasum ja Auto-Suni jatkavat kaasuautoyhteistyötä – Jussi Markkanen: Keltamusta sydän voi olla myös vihreä

SaiPa, Gasum ja Auto-Suni jatkavat kaasuautoyhteistyötä alkaneella jääkiekon SM-liigakaudella.

Ensimmäisen vuoden kokemukset osoittivat, että biokaasulla toimivien autojen käyttö on vaivatonta ja kustannustehokasta.

SaiPan pelaajien, valmentajien ja muun henkilökunnan käytössä on ollut nyt vuoden ajan kymmenen kaasuautoa.

Vuoden aikana SaiPalle kertyi 150 000 biokaasulla ajettua kilometriä, mikä tarkoittaa jopa 18 tonnin CO2-päästövähennystä bensiiniautoihin nähden.

– Kokemukset yhteistyöstä olivat ensimmäisen vuoden aikana pelkästään positiiviset, joten yhteistyötä on helppo jatkaa entistäkin tiiviimmin myös käynnistyneen SM-liigakauden aikana, toteaa SaiPan markkinointijohtaja Jussi Viljakainen

Biokaasukäyttöisiin autoihin siirtyminen toi SaiPalle myös Suomen Ympäristökeskuksen myöntämän Hinku-teko -palkinnon tammikuussa 2019.

SaiPan toimitusjohtaja Jussi Markkanen näkee palkinnon osoituksena toimivasta yhteistyöstä ilmastonmuutosta vastaan.

– Olemme mukana tukemassa Lappeenrannan kaupungin pyrkimystä olla Suomen ilmastopääkaupunki. Biokaasun käyttäminen joukkueen ajoneuvoissa on konkreettinen ja vaikutuksiltaan merkittävä tapa omalta osaltamme vähentää ympäristön kuormittamista. Keltamusta sydän voi olla myös vihreä!

Kaasuautolla ajaminen on tullut tärkeäksi myös SaiPan pelaajille.

Puolustaja Erik Autio kertoo ajaneensa viime vuoden aikana yhteensä 15 000 kilometriä, joista suurimman osan kotikaupunkinsa Espoon ja Lappeenrannan välillä.

– Tankkausasemat osuvat mainiosti ajomatkan varrelle, ja olenkin ajanut biokaasulla 95 prosenttisesti, Autio kertoo.

Kaasutankkausasemia löytyy jo lähes kaikilta SM-liigan paikkakunnilta, ja Gasum tulee avaamaan uuden aseman myös Kuopioon.

Gasumin liikenteen Business Manager Heidi Kuoppala uskoo laajenevan asemaverkoston tukevan myös SaiPan vähäpäästöistä liikkumista.

– SaiPa on hyvä esimerkki siitä, että kaasuautoilu sopii mille tahansa organisaatiolle, ja jopa ammattiurheilussa voidaan ottaa ympäristöystävälliset liikkumisen ratkaisut huomioon, Kuoppala sanoo.

Vähäpäästöistä biokaasua tuotetaan biohajoavista raaka-aineista, kuten kotitalouksien biojätteistä, kauppojen hävikistä ja yhteiskunnan jätevesilietteestä sekä maatalouden sivuvirroista.

Biokaasun liikennekäytöllä on mahdollista vähentää polttoaineen elinkaaren aikana syntyviä kasvihuonepäästöjä jopa 85 prosenttia perinteisiin polttoaineisiin verrattuna.