Suomalaiset pääsemässä huomenna kotiin Kreikasta ja Kyprokselta – Tjäreborg: "Heille tullaan maksamaan korvauksia"

Mustan maanantain jälkeen tilanne Tjäreborgilla on yhtiön mukaan kirkastumassa.

Myyntijohtaja Saana Ruonala kertoo, että jumissa Kyproksella ja Kreikassa paluulentoa odottavat sadat suomalaiset lomalaiset saadaan lennätettyä kotiin keskiviikkona.

Teneriffalla jumissa olleet ovat jo päässeet kotiin.

Viivästynyt kotiinpaluu tullaan korvaamaan Tjäreborgin asiakkaille, mutta missä määrin ja miltä osin, se on vielä auki. Samoin on niiden matkustajien korvausten laita, jotka eivät päässeet eilen lomalennolleen Helsinki-Vantaan lentokentältä.

– Heille tullaan maksamaan korvauksia, kunhan tilanne selkiytyy ja saamme selvitettyä asioita enemmän, Ruonala sanoo.

Tulevien matkojen osalta Tjäreborgin varaustilanne on myyntijohtajan mukaan normaali. Peruutuksia ei ole tullut normaalia enempää, mutta matkatoimiston linjat käyvät kuumina.

Asiakaspalvelunumerossa ei tiistaina lounasaikaan päässyt edes jonoon. Chat-palvelussa jonoon pääsi sijalle 55.

– Olemme olleet paljon ihmisten mielessä, Ruonala naurahtaa.

Hän vakuuttaa, että Tjäreborgin toiminta jatkuu nyt normaalisti. Matkojen myyntitilanne on sama kuin yleensäkin tähän aikaan vuodesta.

Syyslomalle haluavat saavat tyytyä korkeintaan hajapaikkoihin eikä joululoman tarjontaole sen runsaampi, koska koulujen loma-aikojen matkat myydään jo kuukausia etukäteen.

Saana Ruonala arvelee, että lomansa varanneet eivät ole niitä perumassa sen vuoksi, että emoyhtiön konkurssi on nyt sotkenut aikatauluja.

– Ihmiset haluavat lähteä lomalle, kuten ovat suunnitelleet. Aika harva lähtee varotoimena perumaan lomamatkaansa, jos ei ole aivan pakko niin tehdä, Ruonala sanoo.

Hän painottaa vielä, että Tjäreborgilla ollaan syvästi pahoillaan viime päivien lomalentojen on peruutuksista. Yhtiön toiminnan on tarkoitus jatkua entisellään emoyhtiön konkurssista huolimatta.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut