Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreä, punainen, pinkki vai sininen? – Paikallisliikenteen linja-autoihin voi nyt vaikuttaa

Lappeenrannan kaupungin paikallisliikenteen uusi sopimuskausi alkaa 1.7.2020 ja sen liikennöitsijänä on Savonlinja Oy. Aiemmalla sopimuskaudella liikennöitsijä on vastannut linja-autojen ulkoasusta ja nyt alkavana sopimuskautena vastuu siirtyy tilaajalle, eli Lappeenrannan kaupungille.

Osana kaupungin uudistuvan joukkoliikenteen suunnittelua, busseille sekä oheistuotteille tulee uusi ilme ja ulkoasu. Työryhmä on valinnut yleisöäänestykseen neljä värivaihtoehtoa, joista yleisö voi äänestää suosikkiaan.

Värivaihtoehtojen takana on koko uudistuksen ydin: liikkumisen helppous. Bussien tulee erottua ympäristöstään ja olla helposti tunnistettavissa ympärivuotisesti ja vaihtuvissa sääolosuhteissa. Joukkoliikenne on myös näkyvä osa päivittäistä Lappeenrannan kaupunkiympäristöä, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen

– Joukkoliikenne on osa kaupunkilaisten jokapäiväistä arkea, jonka vuoksi on tärkeää että kaupunkilaisilla on mahdollisuus vaikuttaa värivalintaan.

Esitetyt värit eivät ole sävyiltään lopullisia. Teknisesti bussien lopullinen väritys valitaan pintojen teippauksen yhteydessä. Lappeenrannan paikallisliikenteen bussien uusi ulkoasu julkaistaan loppuvuodesta 2019. Bussit ilmestyvät liikenteeseen keväällä 2020. Samassa yhteydessä myös joukkoliikenteen nimi uudistuu sekä bussien linjakarttoja, bussiaikataulujen esittämistä, lippujen ostoa ja asiakaspalvelua pyritään parantamaan entisestään.

Yleisö saa äänestää suosikkiväriään Lappeenrannan kaupungin verkkopalvelussa tai asiakaspalvelukeskus Winkissä Lappeenrannan kaupungintalon ensimmäisessä kerroksessa. Äänestyksen yhteydessä voi antaa myös vapaan palautteen värivalintaan liittyen. Äänestysaikaa on 20.10.2019 saakka, jonka jälkeen äänestyksen tulokset käsitellään joukkoliikenteen työryhmässä.

Kaikkien äänestäneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan 30 päivän Waltti Lappeenranta -kausilippu tai vastaava arvolippu. Voittajaan otetaan yhteyttä henkilökohtaisesti.