Poliisi: Kuopion kouluiskun tekijää kuultu – Vangitsemisvaatimus jätetään tänään

Suomessa järjestettiin torstaina virallinen suruliputus. Koko maan toivotaan yhtyvän suruliputukseen, joka päättyy auringon laskiessa torstaina. Tuire Punkki

toimitus

Poliisi esittää tänään torstaina Kuopion väkivallanteosta epäiltyä vangittavaksi murhasta ja useista murhan yrityksistä. Vangitsemisvaatimus käsitellään Pohjois-Savon käräjäoikeudessa perjantain aikana.

Poliisi on kuullut eilen keskiviikkoiltana väkivallanteosta epäiltyä vuonna 1994 syntynyttä miestä.

– Epäilty on kertonut tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta kuulemisen sisältöä ei tutkinnallisista syistä pystytä avaamaan. Epäiltyä tullaan kuulustelemaan vielä useita kertoja, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs Keskusrikospoliisista poliisin tiedotteessa.

Isku tapahtui Hermanin kauppakeskuksessa sijaitsevassa ammattiopistossa tiistaina päivällä, ja hyökkäyksessä loukkaantui kaikkiaan kymmenen ihmistä, yksi heistä on iskun epäilty tekijä.

Poliisi ei ole vielä vahvistanut väkivallanteossa menehtyneen uhrin kansalaisuutta, sillä poliisin omat viralliset varmistusprosessit asiassa ovat edelleen kesken.

– Esitutkinta jatkuu loppuviikon ajan laajoilla kuulemisilla ja puhutuksilla, teknisillä tutkinnoilla sekä tähän mennessä saatujen vihjeiden ja materiaalin läpi käymisellä, kertoo tutkinnanjohtaja Töyräs.

Poliisi kiittää tässä vaiheessa saamistaan tiedoista ja havainnoista, mutta pyytää edelleen lähettämään silminnäkijähavaintoja, vihjeitä sekä kuva- ja videoaineistoa tapahtuneesta Krp:n Whatsapp-numeroon 050 306 8875.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu