Kuopion väkivallanteosta epäilty vangittiin – SS: Näin poliisi pysäytti hyökkääjän

Kuvituskuva Ilpo Kekki / Arkisto

Jukka Hämäläinen

Pohjois-Savon käräjäoikeus on vanginnut Kuopion väkivallanteosta epäillyn miehen. Vuonna 1994 syntynyttä Joel Marinia epäillään Savon ammattiopistossa 1. lokakuuta tapahtuneesta väkivallanteosta. Mies vangittiin todennäköisin syin epäiltynä murhasta ja yhdeksästä murhan yrityksestä.

Vangitsemiskäsittely käytiin suljetuin ovin. Epäilty osallistui käsittelyyn Kuopion yliopistollisesta sairaalasta käsin videoyhteydellä.

Epäillyn kerrotaan voivan kohtalaisen hyvin olosuhteisiin nähden. MTV:n uutisten haastatteleman asianajaja Matti Niirasen mukaan mies on varsin rauhallinen ja on kyennyt kommunikoimaan poliisien kanssa.

Esitutkinta jatkuu vangitsemiskäsittelyn jälkeenkin intensiivisesti.

– Epäiltyä on kuultu ja kuulustellaan vielä useasti. Poliisi tekee samoin lukuisia muita kuulemisia, Keskusrikospoliisin tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Olli Töyräs kertoo.

– Meillä on jo varsin hyvä käsitys tiistaipäivän tapahtumien kulusta, mutta motiivin ja muiden teon taustojen avaaminen vaatii pitkäjänteistä tutkintaa ja epäillyn henkilöhistorian läpikäymistä, hän toteaa.

Poliisi pysäytti epäillyn väkivallantekijän ampumalla häntä jalkaan, kertoo Savon Sanomat Lehden mukaan ensimmäisenä paikalla olleilla poliisipartioilla oli mukana poliisipartion perusvirka-aseet, ei erityisvarustusta.

Poliisi on vahvistanut, että väkivallan seurauksena menehtyi vuonna 1996 syntynyt nainen, joka oli Ukrainan kansalainen. Nainen ja teosta epäilty mies opiskelivat molemmat Savon ammattiopistossa.

Syytteen nostamisen määräpäiväksi on määrätty 13. helmikuuta 2020.