Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Salkkareiden Esko Kovero myöntää olleensa väärässä Jasper Pääkkösen suhteen – "Kai se tulee häneltä selkärangasta"

NäyttelijäEsko Koverollevapaa-aika on tärkeässä roolissa.

Miehen roolityö Ismo Laitelana Salatuissa Elämissä vie paljon aikaa ja energiaa, joten työn ulkopuolella rentoutuminen on tärkeää.

– Kesällä on akut tullut hyvin ladattua, joten syksyllä töihin paluu oli mukavaa. Kun vaihdan vapaalle, vaihdan niin sanotusti housut verkkarihousuun. Kuten laulussakin sanotaan, hyväntuulinen mies jutteli Skam-musikaalin kutsuvieras ensi-illassa.

Yksi keinomiehellä vaihtaa vapaalle on kalastus. Ja kalajuttuja miehellä riittää.

– Kalastan monesti kummipoikani kanssa. Hän on enemmän pro-kalastaja kuin minä. Kerran kun olimme Pohjois-Karjalassa Viinijärvellä kalastamassa kuhaa, niin tielle osui yksi todella iso hauki. Se oli varmaan kymmenkiloinen. Emme kuitenkaan lähteneet vetämään sitä veneeseen, vaan annoimme sen riuhtaista itsensä irti. Se oli se yksi joka päästettiin karkuun, näyttelijä veistelee.

– Olen myös alkanut entistä enemmän syömään kalaa. Se kuuluu jo ihan viikoittaiseen ruokavalioon.

Kovero teki viime tammikuussa poikkeuksellisen hypyn Salattujen Elämien ulkopuolelle kun hän kävi esiintymässä Tampereen Teatterin lavalla.

– Kotikaupungissa näytteleminen tutulla lavalla, se on jo sinällään ylivoimainen tarjous ja pitkän tauon jälkeen. Näytelmän työkaverit ovat hienoja ammattilaisia, ykkösketjua, mies kehui tuolloin.

Hän muistelee projektia yhä hyvällä, mutta keskittyy nyt täysillä jälleen Salkkareihin.

Kovero onnäytellyt suosikkisarjassa niin pitkään, että on nähnyt monien näyttelijöiden ensin lähtevän ja sen jälkeen palaavan takaisin. Viimeisimpänä palaajana on miehen ex-vaimoa Sallaa näyttelevä Hanna Kinnunen.

– On poikkeuksetta ihanaa, kun ihmiset tulevat takaisin. Se on kuin vanhan hyvän ystävän kohtaisi. Salkkareissa on aina tilaa "mustille lampaille", näyttelijä virnistää.

Yksi viime kesän kohutuimmista paluista oliJasper Pääkkösenneljän jakson mittainen visiitti spin off -sarja Pihlajasatuun, jossa nähtiin sarjan vaihtoehtoisia todellisuuksia.

Moni ei uskonut sarjassa läpimurtonsa tehneen, mutta sittemmin Hollywoodiin päätyneen Pääkkösen koskaan palaavan rooliinsa Saku Saliniksi. Jopa Kovero oli jo hiukan luovuttanut.

– Minulla oli pitkään sellainen olo, että kyllä hän vielä tulee. Mutta kun aikaa kului, niin aloin ajatella, että ei hän varmaan sittenkään enää tule. Oli todella iloinen uutinen kun sain tiedon hänen paluustaan.

– Se oli Jasperilta todella hieno suoritus. Niin monen vuoden jälkeen hän oli taas Saku. Kai se häneltä tulee vielä jotenkin selkärangasta, Kovero hymyilee.