Haagan puukottaja on yhä pakomatkalla – IL: Poliisin keinot vähissä yhteystyöhaluttomien irakilaisviranomaisten vuoksi

Puukotus sattui 3. maaliskuuta Pohjois-Haagassa järjestetyn tapaamisen yhteydessä. Sanna Jompero

toimitus

Haagassa maaliskuisesta puukotuksesta epäillyn irakilaisen Hayder Abduljabbar Al-Hmedawin pako jatkuu edelleen. Al-Hmedawin epäillään paenneen Irakiin. Suomen poliisi on pyytänyt paikallisten viranomaisten apua miehen kiinnisaamiseksi jo kuukausia sitten.

Mitään ei ole kuitenkaan irakilaisten viranomaisten toimesta tapahtunut, vaikka Al-Hmedawi on Euroopan etsityimpien rikollisten listalla, uutisoi Iltalehti Hän saapui Suomeen turvapaikanhakijana perheensä kanssa vuonna 2015.

Poliiisin keinot ovat vähissä, jos Irakin viranomaiset eivät ole asiassa yhteistyöhaluisia, kertoo tapauksen tutkinnanjohtaja Tommi Lehtonen Helsingin poliisista. Suomen poliisilla ei ole mahdollisuuksia toimia Irakissa eikä Suomi voi myöskään tehdä virallista luovutuspyyntöä henkilöstä, joka ei ole kiinniotettuna. Lehtonen pitää myös epätodennäköisenä sitä, että Al-Hmedawi itse palaisi Eurooppaan tai Suomeen.

Maaliskuun 3. päivä 2019 Haagassa tapahtunut puukotus kohdistui Al-Hmedawin entiseen vaimoon ja tämän miespuoliseen ystävään. Al-Hmedawi oli juuri ennen puukotusta ollut tapaamassa hänen ja entisen vaimonsa yhteisiä lapsia, ja poliisi epäilee puukotuksessa olleen kyse kunniaväkivallasta. Myös lapset saivat vammoja mennessään väliin tilanteeseen.

Kommentoi

Palvelut