Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Käpylän Käärmetalo vei voiton – Peruskorjaus palkittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla

Helsingin Käpylässä sijaitsevan Käärmetalon peruskorjaus on palkittu Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnolla.

Peruskorjauksen suunnittelusta vastasi Kati Salonen ja Mona Schalin Arkkitehdit Oy.

Voittajan valitsi kuvataiteilija, kirjailija Hannu Väisänen.

– Yrjö Lindegrenin suunnittelema Käärmetalo kuuluu suomalaisen arkkitehtuurin hohtavimpiin helmiin. Kun tuollainen ikoninen rakennus sitten rappeutuu, kun se on lysähtämässä kasaan, pelastaminen vaatii yhtäällä tavatonta ammattitaitoa ja toisaalla katkeamatonta sisua, Väisänen perusteli valintaansa.

Kahdesta erillisestä rakennuksesta koostuvan talon pituus on 287 metriä. Kasarmimaisuus on vältetty yhdistelemällä viuhkamaisia lamelleja, jotka muodostavat vaihtelevia suojattuja pihatiloja.

Mäkelänkadun suuntaisesti mutkittelevissa kerrostaloissa on yhteensä 189 kaupungin vuokra-asuntoa, joilla jokaisella on yksilöllinen asemansa ja näkymänsä osana kokonaisuutta. Rakennus on valmistunut vuonna 1951.

Käärmetalon peruskorjauksen ohella ehdokkaina palkinnon saajaksi oli Helsingin keskustakirjasto Oodi, Jyväskylän yliopiston päärakennuksen restaurointi, Kruunuvuorenrannan koonta-asema ja Vaaralanpuiston päiväkoti.

Palkinnon myönsi Suomen Arkkitehtiliitto SAFA.