Heli voitti Lotossa 3000 euroa, nyt hänellä on 60 000 euron velat – "Korot sitä luokkaa, etten selviä"

RahapelejäHeli on pelannut 18-vuotiaasta lähtien. Hän teki satunnaisesti lottoa ja osti silloin tällöin arpoja. Pelaaminen oli Helistä hauskaa ajanvietettä, ja joskus siitä sai muutaman euron ylimääräistä.

– Minulla oli siihen aikaan vain yksi pelitili, Veikkauksella, ja tappiorajani kuukautta kohti oli 40 euroa.

Loton, Eurojackpotin ja tulosvedon maailmaan Heli tutustui vasta vähän myöhemmällä iällä. Hän pelasi vain silloin, jos potissa oli ”tosi paljon rahaa”.

–  Yksi klassinen virhe oli loton suosikkirivin tekeminen. Nyt en uskalla olla pelaamatta, sillä suosikkirivin voitto saattaisi tulla juuri silloin, jos jätän rivin tekemättä.

Kunnolla koukkuun Heli jäi pari vuotta sitten. Siihen riitti yksi isompi voitto lotossa:reilut 3000 euroa.

– Muistan hyvin sen tunteen; se oli valtavaa innostusta ja riemua, olin niin iloinen. Päässä alkoi samalla sekunnilla raksuttaa, että huomenna menen ostamaan olohuoneeseen sen pöydän, jota olen pitkään miettinyt.

Rahallisestivoitto ei edes ollut kovin iso, mutta muutama tonni ylimääräistä sai Helissä valtavan tunnekuohun aikaan.

– Tunsin, että voin tehdä ihan mitä tahansa. Rahapelien koukuttavuuteen vaikutti myös se, että monista peleistä on tehty todella upeita, viihdyttäviä ja yllättäviä. Pelit etenevät joskus kuin tarinat, ja niitä on vaikea lopettaa kesken.

Voitettuaan hän alkoi lisätä rahaa pelitilille useammin ja nostaa pelirajaa.

– Aloin myös tutkia pelejä laajemmalta alueelta, tutustumaan kansainvälisiin pelisivustoihin kuten Casinoeuroon ja Unibetiin. Veikkauksen 20–100 euron voitot eivät tuntuneet enää miltään. Enää ei riittänyt, että sai omansa takaisin, tai että pelitilille jäi voittoa.

Helisanoo, että hänen koko ajatusmaailmansa kääntyi päälaelleen.

– Saatoin olla kauppakeskuksessa ihailemassa jotain takkia ja parahtaa sitten, että onpa kallis takki, 69 euroa. Myöhemmin illalla kotona laitoin pelitilille rahaa 300 euroa ja hävisin ne kahdessa tunnissa.

NytHeli on siinä tilanteessa, että hänellä on yli 60 000 euroa peleistä kertynyttä velkaa.

–Olen hakenut joka ikistä mahdollista apua, mutta velkojeni luonteen takia minua ei auteta. Vaikka olen jotenkin keplotellut lainojeni kanssa, nyt korot alkavat olla sitä luokkaa, että en niistä enää selviä. En pysty enää jatkamaan luottojeni maksamista, niitä yksinkertaisesti on liikaa.

– Yksi syy siihen, että tilanteeni on kärjistynyt näin pahaksi, on se, että pelaaminen oli pitkään myös ainoa tulonlähteeni, millä velkaa maksaa pois.

Juttu julkaistu alunperin Kuopion Kaupunkilehdessä.

Lue tästä miksi Heli pelkää poikansa puolesta ja kuinka hän on taistellut tilannetta vastaan.

Teksti: Aija Pirinen

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut