Lappeenrannan alueella suuri palokuntanuorten harjoitus ensi viikonloppuna

Tulevana viikonloppuna 12. – 13.10.2019 osa Lappeenrannan alueella toimivista sopimuspalokunnista järjestää jo perinteeksi muodostuneen palokuntanuorten yöharjoituksen. Yöharjoitus on 24 tuntia kestävä toimintapäivä, jonka aikana palokuntanuoret - iältään 7-17 vuotta - suorittavat hälytyksenomaisesti erilaisia pelastustoimintaan liittyviä tehtäviä ympäri Lappeenrantaa. Toimintapäivään osallistuvat Lappeenrannan, Lauritsalan, Tirilän, Rutolan, Nuijamaan, Ylämaan, Taipalsaaren ja Lemin VPK:iden palokuntanuoriso-osastot sekä Joutsenon palokuntanuoret. Osallistujia harjoituksessa on yhteensä noin 170, joista 90 on nuoria ja 80 on heidän ohjaajiaan.

Harjoituksen aikana nuoret ja heidän ohjaajansa yöpyvät paloasemilla ja lähtevät sieltä ”hälytystehtäville” aina niiden tullessa. Harjoituksen tarkoituksena on tarjota nuorille elämyksiä ja yhdessäoloa sekä palokuntanuoriso-osastojen viikkoharjoituksissa opeteltujen asioiden soveltamista aina tulipalon sammuttamisesta ja ensiavun antamisesta kenties eläinten pelastamiseen asti. Osa kauempana olevien palokuntien kalustosta sekä nuorista ja ohjaajista siirtyy harjoituksen aikana lähempänä Lappeenrannan keskustaa oleville neljälle paloasemalle.

Harjoitus alkaa lauantaina 12.10 kello 12.00. Vuorokauden ajan tästä eteenpäin nuoria, ohjaajia ja paloautoja liikkuu ympäri Lappeenrannan keskustaa ja lähialueita aina sunnuntain puoleenpäivään asti. Harjoituspaikoilla järjestäjät lavastavat onnettomuuksia eri tavoin, esimerkiksi tekoveren, keinosavun, elvytysnuken tai muun rekvisiitan avulla.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut