Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Osaatko elvyttää? – Eksote opettaa elvytystaitoja non stop-tilaisuudessa

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiirin (Eksote) ensihoito ja Kaakkois-Suomen Sydänpiiri ry antavat maksutonta elvytyskoulutusta keskiviikkona 16.10.2019 kello 10–14 Imatran Prismassa. 16.10. vietetään Maailman elvytyspäivää.

Non stop -tilaisuudessa harjoitellaan elvytystä sekä tutustutaan ammattilaisen opastuksella defibrillaattoriin eli sydäniskuriin. Sydämen rytmihäiriön hoitokeinona käytettävä laite on yleistynyt julkisissa tiloissa ja on kenen tahansa käytettävissä.

– Osaatko elvyttää? Jokainen on tervetullut kertaamaan ja harjoittelemaan omia elvytystaitojaan. Peruselvytystaitojen ylläpitäminen on kansalaisvelvollisuutemme, muistuttaa palvelupäällikkö Jan-Erik Palviainen Eksotelta.

Tapahtumassa jaetaan tietoutta myös sydänterveydestä. Vastaavia elvytystapahtumia on järjestetty aiemminkin Imatralla ja Lappeenrannassa, ne ovat hyvä mahdollisuus testata omia taitojaan sekä tietouttaan. Koulutustapahtumat ovat aiemmin keränneet runsaasti aiheesta kiinnostunutta yleisöä.

Tarvittavien elvytystaitojen osaaminen on hyvin tärkeää hätätilanteessa, sillä ensimmäiset minuutit ovat ratkaisevia. Välitön tunnistaminen ja oikeat ensiaputoimet antavat potilaalle mahdollisuuden selviytyä.