Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kansa on puhunut: Joukkoliikenteen lippujen hinnat miellyttävät aiempaa enemmän, tiedottamisesssa on petraamisen varaa

Kaakkois-Suomen ELY-keskus selvitti syyskuussa 2019 alueen asukkaiden näkemyksiä joukkoliikenteen kehittämisestä. Nettikyselynä toteutettuun kyselytutkimukseen saatiin lähes 200 vastausta.

Vastaava kyselytutkimus toteutettiin myös vuonna 2015. Nyt vastaajat olivat aiempaa tyytyväisempiä lipun hintoihin ja aiempaa tyytymättömämpiä linja-autoliikenteen aikatauluihin, reitteihin ja tiedottamiseen.

Kaluston laatuun ja asiakaspalveluun oltiin nyt yhtä tyytyväisiä kuin edellisessäkin kyselyssä.

Vastaajat toivoivat erityisesti joukkoliikenteen tiedottamisen parantamista kuten aikataulutietojen kokoamista yhteen sekä runsaasti lisää joukkoliikennevuoroja.

Kyselyssä saatuja vastauksia tullaan hyödyntämään meneillään olevassa Kaakkois-Suomen ELY-keskuksen toimialueen joukkoliikenteen palvelutasomäärityksessä.

Etelä-Karjalan ja Kymenlaakson maakuntien alueella joukkoliikenteen toimivaltaisia viranomaisia ELY-keskuksen lisäksi ovat Imatran, Kotkan, Kouvolan ja Lappeenrannan kaupungit.

Alueen kunnat ja kaupungit osallistuvat ELY-keskuksen kuntien välisen joukkoliikenteen palvelutasojen määrittelytyöhön ja niillä on myös mahdollisuus antaa loppuvuodesta lausuntonsa ELY-keskuksen palvelutasoluonnoksesta.

Vastaajien kesken arvottiin 30 vuorokauden kausilippu joukkoliikenteeseen. Voittajalle on tiedotettu henkilökohtaisesti.