Imatrankosken uutta valaistusta pääsee ihailemaan itsenäisyyspäivän koskinäytöksessä

Onkohan maisema näin luminen tänä vuonna, kun on itsenäisyyspäivän ja vuodenvaihteen koskinäytösten aika? Imatran kaupunki

toimitus

Imatrankoski kuohuu jälleen itsenäisyyspäivänä ja vuodenvaihteessa.

Itsenäisyyspäivänä kosken uudet näytösvalaisimet otetaan virallisesti käyttöön ainakin osittain. Jo edeltävinä viikkoina valoja testaillaan, mutta kuohujen kanssa niitä pääsee näkemään 6.12. kello 17 alkavassa näytöksessä.

– Toivomme, että saamme valaistuksen käyttöön kokonaisuudessaan. Nämä valaistusprojektit ovat hyvin uniikkeja, edellisen kerran tekniikka uusittiin vuonna 1998, koskinäytöksistä vastaava Pentti Miikki Imatran Base Campista toteaa.

Uomaa valaisemaan on tulossa noin 30 uutta ledivalaisinta sillan valojen ohella. Niillä on tarkoitus luoda sekä näytösvalaistus että arkeen yleisvalaistusta.

Itsenäisyyspäivänä koskinäytöksestä halutaan tavallista näyttävämpi. Tällä kertaa oman säväyksensä näytökseen tuo digihanurivirtuoosi Netta Skog

Digiharmonikan

maailmanmestari Skog soittaa paikan päällä Sibeliuksen Finlandian modernilla otteella. Hänen tyylilajinsa on lähellä folkia ja metallia. Skog on esiintynyt aiemmin muun muassa Mokoman ja Children of Bodomin kanssa.

Hän joutuu sovittamaan kappaletta hieman, jotta sen kesto on 16 minuuttia.

– Skogin esitys on nähtävillä paikan päällä myös isolla näytöllä padon tuntumassa. Lisäksi esitys videoidaan, Miikki kertoo.

Ennen koskinäytöstä kaupunki järjestää perinteisen itsenäisyyspäivän juhlan Kulttuuritalo Virrassa kello 14.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu