Etelä-Karjalassa pääsee hiihtämään jo lauantaina

Vaikka kelit ovatkin olleet vielä lämmön puolella, pääsee Imatralla hiihtämään Etelä-Suomen pisintä ja ensimmäisenä käyttöönotettavaa hiihtolatua jo tulevana viikonloppuna. Ensilumenladun avajaisia vietetään lauantaina kello 10-12.

Avajaisissa järjestetään lasten hiihtokilpailut, jaetaan vinkkejä voiteluun ja välinehankintaan, tarjolla on myös mahdollisuus kokeilla ampumista ekoaseilla.

Lauantaina on mahdollista hiihtää ensilumenladulla ilmaiseksi.

Tapahtuman tuottaa Imatran Urheilijat yhteistyössä Imatra Base Campin ja Imatran Kaupungin kanssa.

Ladun on tarkoitus olla heti kauden avauksessa käytössä koko viiden kilometrin komeudessaan. Ladun rakentamisesta ja ylläpidosta vastaava Imatran Kiinteistö- ja Aluepalvelu Oy tekee aina edellisenä talvena varastoon 50 000 kuutiota tykkilunta. Lumi säilötään purujen alla.

– Viime vuosina ensilumenlatu on kerännyt kiitosta hyvin hoidetuista laduista, leirimyynnistä vastaava Imatra Base Campin urheilu- ja tapahtumavastaava Jaakko Jäppinen kertoo.

Hänen mukaansa latujen kunto on pysynyt hyvänä myös huonoissa keleissä.

– Tänä vuonna leirimyynti näyttää hyvältä.

Imatralle saapuu esimerkiksi Valko-Venäjän juniorimaajoukkueet sekä kotimaisia ja ulkomaisia seurajoukkueita. Jäppisen mukaan leirimyynti on kasvanut viime vuoteen verrattuna.

Vahvuutena leiripaikkana Imatralla on sijainti, varsinkin Etelä-Suomen alueen hiihtoseuroille. Seurat säästävät Imatralle saapuessa matka-ajassa verrattuna pohjoisen kohteisiin.

Vaikka Ukonniemen laduilla nähdäänkin ammattiurheilijoita, sopii ensilumenlatu myös harrastajille.

– Varmaan suurin käyttö on paikallisilla ja Etelä-Karjalan alueen ihmisillä, Jäppinen toteaa.

Ennakkolipunmyynti ladulle on ollut käynnissä verkossa kuun alusta alkaen, maanantaista lähtien ennakkolippuja on ollut mahdollista ostaa myös myyntipisteistä.

Jaakko Jäppinen kertoo kuulleensa, että ennakkolippuja on mennyt joitakin kappaleita ennen avajaisviikkoa. Hänen mukaansa liput tekevät kauppansa vasta avajaisviikolla ja itse avajaisissa.

Kausipassin voi lunastaa sunnuntaihin 20.10. saakka alennettuun ennakkohintaan.

Ensilumenladun avajaiset

Avajaisia vietetään 19.10. kello 10-12: 10.00 Avauspuhe, kaupunginjohtaja Kai Roslakka, 10.15 Lasten hiihtokilpailut, 10.30 IU:n ammuntakokeilu eko- ja ruutiaseilla

Lasten hiihtokisat: Kisailijoiden ilmoittatuminen tapahtuu paikan päällä kello 9.30-10.00 voitelukopissa nro 2. Alle 4-vuotiaiden sarja alkaa 10.15 ja muut sarjat siitä eteenpäin edellisen päätyttyä. Kaikille osallistujille on luvassa palkinto.

Lasten hiihtokilpailun sarjat ja matkat: alle 4v. - 80m, alle 6v. – 250m, alle 8v. – 250m, alle 10v. – 500m

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut