Delfi: Poliisi käy usein Tallinkin laivoilla, myös huumepidätyksiä tehty – nuorten suomalaisten kuolinsyy tutkitaan

Poliisi otti maanantai-iltana kiinni viisi ulkomaalaista miestä Espoon tapahtumiin liittyen Helsingin Olympiaterminaalissa. Jussi Vehkasalo

Marika Lumme

Uutissivusto Delfin mukaan Tallinkin aluksilta on löydetty useasti huumeita, ja myös ihmisiä on pidätetty huumeiden vuoksi.

Delfin haastatteleman Tallinkin viestintäpäällikkö Katri Linkin mukaan yhtiö ei voi tarkasti sanoa kuinka usein huumeita löytyy laivalta, mutta toteaa poliisin olevan aluksella usein.

Silja Europalta löytyi varhain sunnuntaiaamuna kahden suomalaisen ruumiit. Useat eri mediat ovat kirjoittaneet tapauksesta, jossa laivalta löydettiin kuolleina 25-vuotias nainen ja 21-vuotias mies. Poliisi selvittää kuolemien syytä.

Kuolleet henkilöt löydettiin eri hyteistä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä aamukolmelta ja aamuviidelta. Kuolemat eivät tällä hetkellä näytä liittyvän toisiinsa. Ylen mukaan aluksessa yöpyneet nuoret eivät matkustaneet samassa seurueessa, eivätkä heidän hyttinsä olleet lähekkäin

Tallink Siljan viestintäpäällikkö Marika Nöjd kertoo MTV uutisille, että laivoilla sattuu säännöllisesti kuolemantapauksia, mutta näin nuorten henkilöiden kohdalla se on harvinaista.

MTV:n haastatteleman laivamatkustajan mukaan Silja Europalla oli viikonlopun risteilyllä poikkeuksellisen paljon nuoria matkustajia, jotka olivat pahasti päihtyneitä. Osa käyttäytyi aggressiivisesti.

Silja Europa oli 22 tunnin risteilyllä Helsingistä Tallinnaan. Laiva lähti Helsingistä kello 18.30 lauantaina ja palasi aikataulun mukaisesti Helsinkiin sunnuntaina.