Työllisyys kasvoi syksyllä naisten vetämänä – 40 000 naista lisää töihin vuoden aikana

Miesten työllisyys ei ole vuoden aikana parantunut. Sen sijaan naisia on tullut työmarkkinoille kymmeniä tuhansia. Anton Soinne

Mikko Välimaa

Työllisten määrä kasvoi syyskuussa 40 000 ihmisellä vuoden takaiseen verrattuna. Työttömiä oli 9 000 vähemmän kuin vuosi sitten, kertoo Tilastokeskus.

Työllisyysasteen trendi oli 72,8 ja työttömyysasteen trendi 6,7 prosenttia.

Työllisyysaste nytkähti hienoisesti ylöspäin kesän lukemista. Ekonomistit pitivät muutosta tervetulleena, joskin matkaa maan hallituksen tavoittelemaan 75 prosentin työllisyysasteeseen on yhä, huomautti Nordea-pankin yksityistalouden ekonomisti Olli Kärkkäinen Twitterissä.

Työttömyysasteen trendi ei sen sijaan kesästä parantunut. Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan työttömyys on jäänyt jonkin verran viime kevättä korkeammalle.

Parantunut työllisyystilanne johtuu Kuoppamäen mukaan työvoiman tarjonnan kasvusta. Eniten työllisyys on kohentunut naisilla, joita oli syyskuussa töissä 39 000 enemmän kuin samaan aikaan vuosi sitten. Työllisiä miehiä oli 1 000 enemmän kuin vuosi sitten.

Työttömiä miehiä on nyt 86 000 ja työttömiä naisia 75 000. Työvoiman ulkopuolella olevia on 1 395 000 ihmistä, mikä on 27 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Työ- ja elinkeinotoimistojen mukaan työttömiä oli syyskuussa puolestaan 226 000.Ero Tilastokeskuksen ilmoittamaan lukemaan johtuu mittaustavan eroista. Te-toimistojen tilasto laaditaan työnvälityksen säädösten mukaisesti.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut