Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunkilaiset äänestivät ahkerasti joukkoliikenteeseen uusia värejä – Kaksi värivaihtoehtoa oli ylitse muiden

Lappeenrannan kaupungin järjestämään kyselyyn joukkoliikenteen väreistä tuli tuhansia vastauksia. Verkkopalvelussa ja sosiaalisen median kanavilla jaetulla äänestyslomakkeella ja asiakaspalvelupiste Winkissä vastauksia tuli yhteensä 7054 kappaletta. Äänestysaika oli 24.9 - 20.10.2019.

Äänestämällä väristä sai osallistua samalla kilpailuun, jossa palkintona oli yhden kuukauden arvoinen Waltti-matkakortti. Kisan voittaja on arvottu ja hänelle on ilmoitettu asiasta henkilökohtaisesti.

Värivaihtoehtoina äänestyksessä olivat vaaleavihreä, pinkki, punainen ja vaaleansininen. Pinkki voitti yleisöäänestyksessä saaden 46,6 prosenttia äänistä. Vaaleanvihreä tuli hyväksi kakkoseksi keräten 34,9 prosenttia äänistä. Vaaleansininen sai 11,3 prosenttia ja punainen 7,2 prosenttia äänistä.

Äänestystuloksen pohjalta kaupunki alkaa viimeistellä joukkoliikenteen uudistuvaa ilmettä ja nimeä, kertoo kaupungininsinööri Olli Hirvonen

– Äänestysmäärä yllätti meidät positiivisesti. On mukava nähdä, että joukkoliikenne kiinnostaa asukkaita. Tämä äänestystulos antaa hyvän pohjan joukkoliikenteen uuden ilmeen rakentamiselle.

Äänestyksessä asukkaille annettiin mahdollisuus vaikuttaa yhteen näkyvään kaupunkikuvan osaan. Yleisöäänestyksen tulos ei kuitenkaan ole välttämättä tuleva bussien väri. Äänestystulos otetaan huomioon asiasta päätettäessä. Tarkoituksena on, että osana laajempaa liikkumiseen liittyvää uudistusta, busseista tulee yhtenäisen värisiä ja näköisiä ensi kesänä. Päätös joukkoliikenteen ilmeestä väreineen ja nimineen tehdään kaupunkikehityslautakunnassa loppuvuoden aikana.

Asukkaiden mielipiteiden kerääminen paikallisliikennettä koskien jatkuu edelleen. Marras-joulukuussa julkaistaan vuosittainen paikallisliikenteen asiakaskysely, joka vaikuttaa tulevan linjaston suunnitteluun sekä kestävän liikkumisen suunnitelmaan.