Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Vihreät aikoo lopettaa puoluelehtensä – puoluesihteerin mukaan sanoma pääsee esille valtavirran medioissakin

Vihreiden äänenkannattajana toimivaa Vihreä Lanka -lehteä uhkaa lakkauttaminen.

Lehti on saanut rahoituksensa tähän asti puolueelta, muttapuoluehallituksen mukaan rahoitus päättyy nykyisen sopimuskauden loppuessa vuodenvaihteessa.

Puoluesihteeri Veli Liikasen mukaan lopetuspäätöksen taustalla on se, ettei lehti tavoita riittävästi potentiaalisia äänestäjiä.

– Vihreistä kiinnostuneiden ihmisten määrä on kasvanut viime vuosina kovaa vauhtia. Puoluelehti pystyy tavoittamaan heistä vain pienen osan, eikä levikin kasvattaminen ole onnistunut 450 000 euron vuosittaisella rahoituksella, Liikanen kommentoi tiedotteessa.

Liikasen mukaan puolueen kannattajat käyvät poliittista keskustelua yhä enemmän sosiaalisessa mediassa.

– Haluamme palvella heitä paremmalla läsnäololla, uusilla osallistumismahdollisuuksilla ja ajantasaisella tiedolla vihreiden politiikasta.

Liikasen mukaan lakkautuksen taustalla on myös se, että vihreät saavat äänensä kuulumaan valtavirtamedioissa. Aina näin ei ole ollut.

– Puoluelehti syntyi aikana, jolloin vihreän liikkeen jäseniltä puuttui keskustelukanava, eikä vihreiden politiikka päässyt esille valtavirran mediassa. Nämä kummatkin asiat ovat tänä päivänä muuttuneet, Liikanen sanoo tiedotteessa.

Liikasen mukaan lehden alasajosta päätetään hyvää omistaja- ja työnantajapolitiikkaa noudattaen.

Puoluelehti on ollut jäsenetu vihreiden jäsenille. Jatkossa jäsenille tarjotaan Liikasen mukaan uusia, monipuolisempia mahdollisuuksia osallistua ja saada tietoa puolueen toiminnasta.