Uusi tehtaanjohtaja luottavaisin mielin tulevaisuudesta: "Joutsenossa sellun tekeminen on vahvalla pohjalla ja tulevaisuus näyttää hyvältä"

Uusien tehtävien opettelu on tarjonnut Olli Kokille haasteita ensimmäisten viikkojen aikana tehtaan johtajana. Metsä Fibre

Laura Mykkänen

Metsä Groupin Joutsenon sellutehtaan johtajana aloitti 1. lokakuuta alkaen Olli Kokki Hän siirtyy tehtävään Joutsenon tehtaan teknisen päällikön tehtävästä.

Ruokolahdella syntynyt Kokki muutti 6-vuotiaana Korvenkylään, jossa kävi ala- ja yläasteen. Lukion hän kävi Joutsenossa.

Armeijan Immolassa suoritettuaan Kokki ryhtyi opiskelemaan sellutekniikkaa Teknillisessä korkeakoulussa, nykyisessä Aalto-yliopistossa.

– Opiskeluaikana pidin välivuotta ja olin metsäteollisuudessa Imatralla töissä sinä aikana.

Alasta hän kiinnostui alun perin isänsä metalliyrityksen myötä. Kokkikin oli pikkupojasta asti yrityksessä töissä päästen myöhemmin kuorma-auton kuskiksi ja näkemään eri teollisuudenaloja.

– Kuskina pääsi näkemään erilaisia tehtaita ja kiinnostus metsäteollisuuden laitoksiin ja suuriin koneisiin heräsi.

Saatuaan diplomityönsä valmiiksi ja valmistuttuaan Kokille avautui käyttöinsinöörin paikka Raumalla, silloisella Botnialla.

Pari vuotta Raumalla työskenneltyään hän siirtyi Joutsenon Metsä Groupin tehtaalle, jossa toimikin käyttöpäällikön tehtävissä viisi vuotta.

– Tuli mahdollisuus siirtyä tehtaan johtajaksi, ja tartuin tähän mahdollisuuteen.

Joutsenon tehtaan johtajana Kokki on työskennellyt vasta kuun alusta asti.

– Jonkun verran on tullut uusia asioita, ei suuria yllätyksiä tai muutoksia kuitenkaan, sillä olen päässyt seuraamaan johtajan työtehtäviä läheltä jo aiemmin.

Kokki kertoo pääsevänsä olemaan mukana päätöksenteossa Joutsenon tehdasta laajemminkin.

– Mielenkiinnolla odotan, mitä uudet tehtävät tuovat tullessaan.

Alun haasteena Kokki kokee uusien tehtävien opettelun ja niiden vaatiman aikataulutuksen. Myös sidosryhmätyöskentely on tullut Kokille uutena johtajan pestin myötä.

– Tavoitteenani on kehittää hyvin toimivaa tehdasta ja sen suorituskykyä edelleen henkilöstön kanssa yhdessä.

Hän näkee uusien työtehtävien parhaana puolena sen, että pääsee paremmin vaikuttamaan tehtaalla tapahtuviin muutoksiin ja laajemmin Metsä Fibren toiminnan pitkäjänteiseen suunnitteluun.

Kokilla on luotto 110 vuotta kestäneeseen selluntuotantoon Joutsenon Pulpilla.

– Joutsenossa sellun tekeminen on vahvalla pohjalla ja tulevaisuus näyttää hyvältä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut