Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Lahjoja kerätään lapsille useamman keräyksen voimin Etelä-Karjalassa

Lappeenrannan Nuorkauppakamarin toteuttama Joulupuu-keräys on järjestetty kaksitoista kertaa, eikä kolmattatoista tule, ainakaan tähän menoon.

Lappeenrannan Nuorkauppakamarin jäsenten vapaaehtoisuuteen ja eri tahojen yhteistyöhön perustuva projekti jää toteutumatta kaikkien osapuolien resurssipulan vuoksi.

– Toivottavasti pidämme projektista vain välivuotta ja ensi vuonna saisimme Joulupuu-keräyksen taas järjestettyä, Lappeenrannan Nuorkauppakamari totesi tiedottaessaan asiasta viime viikolla.

Lappeenrannassa Joulupuu-keräys on järjestetty keräämällä lahjoja keräyspisteisiin, joista lahjat on toimitettu Eksotelle.

Sieltä lahjat on jaettu eteenpäin vähävaraisten perheiden lapsille ja nuorille.

Lahjojen määrä ja lahjoittamisen suosio ovat kasvaneet vuosittain.

Vaikka Lappeenrannan Nuorkauppakamarin Joulupuu-keräys jää tänä vuonna toteutumatta, mutta ilman lahjoja niitä tarvitsevat lapset ja nuoret eivät jää.

Roister Marketingin johtaja Janne Mäenpää kertoo, että Eksoten kanssa käydyn keskustelun jälkeen hän on luvannut Piia-vaimonsa kanssa toimittaa Eksotelle 500 lahjapakettia jouluksi.

Tällä hetkellä ei ole varmuutta siitä, toteutuuko Mäenpään käynnistämä projekti yksityishenkilöiden vai yritysten voimin.

Mäenpään mukaan varmaa on kuitenkin se, että virallisen Joulupuu-keräyksen jättämä lahja-aukko Lappeenrannassa saadaan paikattua.

– Kaikki on tapahtunut niin nopeasti, että yksityiskohdat eivät ole vielä täysin selvillä.

Mäenpää kertoo lukeneensa uutisen Lappeenrannan Nuorkauppamarin Joulupuu-keräyksen tilanteesta ja soittaneensa vaimolleen saman tien.

– Uutinen tuntui ikävältä ja meni tunteisiin. Vaimon kanssa hetken juteltuani soitin Eksotelle, että voisimme auttaa.

Eksotelta Mäenpää saa taulukon lahjojen tarvitsijoista ikä- ja sukupuolitietoineen. Lahjatoiveitakin on mukana.

Kun Mäenpää julkisti tiedon projektistaan Facebookista, hän yllättyi.

– Olen saanut kymmeniä yhteydenottoja niin yrityksiltä kuin yksityishenkilöiltäkin, että tähän halutaan lähteä mukaan. Joulumieltä tuntuu siis löytyvän, Mäenpää iloitsee.

Pian Lappeenrannan Nuorkauppakamarin ilmoituksen jälkeen Imatran Nuorkauppakamari kertoi Facebook-sivullaan, että heillä Joulupuu-keräys toteutetaan myös tänä vuonna.

Viime vuoden keräys onnistui erinomaisesti. Lahjoja saatiin hyvään tarkoitukseen 495 kappaletta, mikä tarkoitti keräyksen lahjatavoitteen ylittymistä roimasti. Keräyksen alkaessa tavoitteena oli kerätä 360 lahjaa imatralaisille lapsille ja nuorille.

Imatran Nuorkauppakamarin puheenjohtaja Paula Vehmaanperä kertoo, että tämän joulun keräys toteutetaan Imatralle viime vuoden tapaan.

– Meille on erittäin tärkeää, että pystymme järjestämään tämän keräyksen yhteiseksi hyväksi. Imatralaiset ovat vuodesta toiseen hienosti mukana, ja lahjoja saadaan niille lapsille, jotka muuten jäisivät ilman.

Vehmaanperän kokemuksen mukaan halu auttaa kasvaa koko ajan. Tästä kertoo esimerkiksi viime vuoden huima lahjasaalis.

– Lappeenrannan uutinen harmitti lasten puolesta, vaikkakin ymmärrän resurssipulan. Onneksi tilanne sielläkin muuttui, ja lapset tulevat saamaan lahjoja, Vehmaanperä iloitsee.