Ansiot lisineen jopa 4400 e/kk – Talsa selvitti, miten duunariammateissa tienaa

Ensihoitajien ansiot voivat lisien myötä olla varsin muhkeita, kertoo Taloussanomien selvitys. Ari Peltonen / arkisto

toimitus

Perinteisissä fyysistä työtä vaativissa duunariammateissa voi päästä muhkeisiinkin ansioihin, kertoo Taloussanomat Lehden selvityksen mukaan duunareiden palkkakuninkaita- ja kuningattaria ovat yksityisen puolen rakennussähköasentajat sekä kunnalliset sairaankuljetuksen ensihoitajat.

Tilastokeskuksen mukaan parhaiten tienaava kymmenys rakennussähköasentajista ansaitsee lisineen jopa yli 4 400 euroa kuukaudessa.

Kuntien palkkalistoilla olevat sairaankuljetuksen ensihoitajat pääsevät hekin parhaimmillaan yli neljän tonnin tienesteihin.

Talsan mukaan ansioiden hajonta on kuitenkin suurta monissa duunariammateissa, eli joillakin työntekijöillä ansiot lisineen voivat olla huomattavasti mediaania suurempia ja joillakin sitä pienempiä.

Talsan selvityksessä oli mukana 60 duunariammattia, ja työntekijöiden mediaaniansiot olivat 2400–2500 euroa. Tässä porukassa on Talsan mukaan noin 250 000 palkansaajaa.

Lisät tuovat monelle ison siivun peruspalkan päälle. Esimerkiksi sähkörakennusasentajilla säännöllisen työajan mediaaniansio on Talsan mukaan 3320 euroa kuussa ja sairaankuljetuksen ensihoitajilla 3282 euroa kuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Palvelut