Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

USU: Perintövero ei näillä näkymin ole katoamassa – "Siitä luopuminen jättäisi 700 miljoonan euron aukon"

Uutissuomalaisen kyselyyn vastanneet eduskuntapuolueet eivät RKP:tä lukuun ottamatta kannata perintöveron poistamista. RKP korvaisi perintöveron luovutusvoittoverolla, ja myös kokoomus selvittäisi samaa asiaa.

– Perintö- ja lahjaverosta luopumisesta hyötyisivät eniten rikkaat, sillä he saavat valtaosan suurista perinnöistä. Perintö- ja lahjaverosta luopuminen jättäisi 700 miljoonan euron aukon, ryhmänjohtaja Antti Lindtman sanooUSU:lle

Kyselyyn vastasivat kaikkien eduskuntaryhmien paitsi perussuomalaisten ja Liike Nytin johtajat. Kristilliset haluaisi laskea perintöveroa yritysten, mukaan lukien maa- ja metsätalousyritysten, sukupolvenvaihdosten yhteydessä. Vihreät taas kannattaa perintöveron progression lisäämistä.

– Kannatamme perintöveron progression lisäämistä. Etenkin suurimpien perintöjen verotusta on varaa korottaa. Perintö- ja varallisuuserojen verotus edellyttää myös kansainvälistä yhteistyötä, ryhmänjohtaja Emma Kari vastaa.