Joulutori avautuu 7.12. – Marianaukiolle tulee 28 kauppiasta

Joulukuussa avautuvalla Lappeenrannan Joulutorilla on mukana 28 kauppiasta

Lappeenrannan perinteinen Joulutori avautuu 7. joulukuuta ja jouluisesta tunnelmasta voi nauttia Marianaukiolla aina 22.12. saakka.

Joulutorin kauppiashaku päättyi syyskuussa ja kauppiaat on nyt valittu. Tänä vuonna Marianaukion punaisissa mökeissä nähdään 28 kauppiasta, joista uusia kauppiaita on kymmenen. Joulutorin tuottajan, Mimmone Oy:n Minna Leinosen mukaan tunnelmallisissa mökeissä on tuttuun tapaan tarjolla paikallisia ja persoonallisia tuotteita ja joulupöydän herkkuja.

– Painotimme tämän vuoden kauppiashaussa erityisesti paikallista osaamista, kädentaitoja ja tuotteiden laadukkuutta. Suomalaiset haluavat kuluttaa aiempaa kestävämmin ja suosivat entistä enemmän vastuullisesti tuotettuja kotimaisia tuotteita. Merkittävä osa Joulutorille tulevista kauppiaista suunnittelee ja valmistaakin itse myyntiin tulevat tuotteensa, Leinonen sanoo tiedotteessa.

Leinonen kertoo, että Joulutorilla tulee aiempien vuosien tapaan olemaan tarjolla perinteisiä käsityötuotteita, mutta tänä vuonna mukana on aiempaa enemmän myös koneavusteisesti tuotettuja käsitöitä sekä elintarvikkeita.

– Moni tulee Joulutorille ostamaan joululahjoja, mutta myös herkkuja joulupöytään. Paikalla tuleekin olemaan viime vuoteen nähden enemmän elintarvikkeita valmistavia ja myyviä kauppiaita. Elintarvikkeet ovat kysyttyjä tuotteita Joulutorilla, joten on hienoa, että myös elintarvikkeiden valmistajat ovat löytämässä tapahtuman.

Osa kauppiaista palvelee Joulutorilla ajalla 7.–14.12. tai 15.–22.12. ja osa on paikalla koko Joulutorin ajan. Marianaukiolle tulee myös pop up -kauppiaita yksittäisiksi päiviksi. Kauppiaisiin ja myyntiaikatauluihin voi tutustua tarkemmin Joulutorin verkkosivustolla.

Jouluostosten lisäksi Marianaukiolla voi nauttia joulun tunnelmasta erilaisten ohjelmanumeroiden parissa ja hakea lämmikettä glögikahvilasta. Lappeenrannan kaupungin järjestämän ja Mimmone Oy:n tuottaman tapahtuman ohjelmasta ja muista palveluista tiedotetaan tarkemmin marraskuun aikana.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut