Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eksote ohjeistaa asiakkaitaan postin lakon vuoksi – Laskujen maksuun lisäaikaa ja sähköisiä palveluita suositellaan

Etelä-Karjalan sosiaali- ja terveyspiiri (Eksote) tiedottaa asiakkaitaan muuttuvista käytännöistä ja pyytää käyttämään vaihtoehtoisia tapoja postin lakon vuoksi.

Posti- ja logistiikka-alan unionin lakko alkaa 11.11.2019. Lakko viivästyttää kirjeiden kulkua useita viikkoja ja paketteja useita päiviä.

– Teemme kaikkemme hoidon, eri palveluiden, asioinnin ja tiedonkulun turvaamiseksi. Pyrimme siihen, että vaikutukset asiakkaalle ovat mahdollisimman vähäiset, lupaa Eksoten toimitusjohtaja Timo Saksela.

Eksote järjestää korvaavia asiointikanavia postin lakon ajaksi sekä varautuu lakkoon poikkeusjärjestelyin. Laskujen maksuaikaa pidennetään 30 päivään. Ajanvarauksia pyydetään hoitamaan mahdollisimman paljon sähköisen asioinnin kautta. Linkki sähköiseen ajanvaraukseen löytyy Eksoten nettisivujen yläreunasta. Päätöksistä pyritään tiedottamaan puhelimitse. Niille asiakkaille, joille on lähetetty tai olisi tultu lähettämään lähiviikkojen aikana kirjeitse tieto hänelle varatusta ajasta, otetaan yhteyttä puhelimitse. Varatuista ajoista lähetetään myös tietoa tekstiviestien avulla.

Asiakkaita pyydetään käyttämään sähköisiä asiointikanavia, sekä huomiomaan potilastietojärjestelmän päivityksestä johtuva sähköisten asiointikanavien käyttökatko. Eksoten sähköisessä asioinnissa on käyttökatko perjantai 15.11.2019 klo 15:30 - maanantai 18.11.2019 klo 16:00 välisenä aikana. Käyttökatko koskettaa kaikkia Asiointipalvelun toiminnallisuuksia. Esimerkiksi esitietolomakkeita ei voi hakea Asiointipalvelun kautta. Omahoito, Turvallinen viestinvälitys, Sähköinen ajanvaraus, Omaolo ajanvaraus ja Tekstiviestimuistutukset eivät myöskään ole tuona aikana käytössä.

Asiakkaita pyydetään myös katsomaan tietojaan Omakannasta. Omakantaan tunnistaudutaan sähköisesti esimerkiksi pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla ja sen kautta voi lukea esimerkiksi hoitoon liittyneitä kirjauksia. Palvelu löytyy osoitteesta: www.omakanta.fi

Posti on tiedottanut, että PAU on rajannut lakon ulkopuolelle turvallisuuteen ja terveyteen liittyvät työt, kuten esimerkiksi lääkelähetykset.