Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

SDP-johtaja jyrähti valheesta kiinni jääneelle Husu Husseinille: "Olen äärimmäisen pettynyt"

SDP:n valtuustoryhmää Helsingissä luotsaava Eveliina Heinäluoma ärähti poliittiselle alaiselleen Abdirahim "Husu" Husseinille Twitterissä.

Heinäluoma ilmoitti demareiden valtuustoryhmälle olevan luvassa tiukkaa keskustelua.

– Olen äärimmäisen pettynyt valtuustoryhmän jäsenemme Husun toimintaan.

Luottamushenkilön pitää toimia arvokkaasti tehtävän edellyttämällä tavalla. Tulemme keskustelemaan asiasta seuraavassa ryhmäkokouksessa, Heinäluoma twiittasi maanantaina.

Hän viittasi twiitillään kaupunginvaltuutettu Husu Husseinin sepittämään tarinaan, joka osoittautui valheeksi.

Taksinkuljettajana Helsingissä työskentelevä Hussein kertoi muutama viikko sitten Twitterissä jättäneensä taksikyydistään moottoritien varteen asiakkaan, jonka rasistisia juttuja hän ei suostunut kuuntelemaan.

Hussein kirjoitti tarinansa Twitteriin 3. marraskuuta.

– Eilen taksikyydissäni ollut haukkui pystyyn ja kehotti minua palamaan kotiin Somaliaan puolustamaan isänmaani. Pysäytin auton moottoritiellä ja pyysin tämän poistumaan kyydistä. Hän oli ihmeissään, ettei minulle kelvannut hänen rahoja. Sanoin, etten ota rasisteilta rahaa! Hussein twiittasi.

Asiasta heräsi kohu Yksi keskiöön nousseista asioista oli se, voiko kuljettaja jättää asiakkaan oman onnensa nojaan suunsoiton perusteella?

Husu Hussein väitti twiittiään seuranneissa lehtihaastatteluissa ensin jättäneensä asiakkaansa moottoritielle, mutta tarkensi kritiikin myötä väitettään ja puhui bussipysäkistä. Hän piti tarinastaan tiukasti kiinni, mutta joutui maanantaiaamuna myöntämään sepittäneensä koko jutun.

Hussein jäi kiinni valheestaan, kun TaksiHelsinki selvitti asian hänen ajamansa auton ajoreitit kertovasta datasta. Data kertoi, että tarina Tuusulanväylän varteen jätetystä rasistista ei ollut totta.

Taksi Helsinki tiedotti asiasta Twitterissä maanantaiaamuna 11.11.

– Vastataksemme Husun väitteisiin liittyviin kyselyihin vahvistamme tehtyjen selvitysten perusteella, että tässä ei ole tapahtunut heitteillejättöä eikä asiakkaan kyydistä poistoa. Keskustelut Husun kanssa on käyty ja asia näiltä osin loppuun käsitelty, Taksi Helsinki twiittasi.

Husu Hussein myönsi TaksiHelsingin twiitin jälkeen Helsingin Sanomille valehdelleensa.