Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kaupunki kysyy paikallisliikenteestä

Vastaamalla Lappeenrannan paikallisliikenteen asiakaskyselyyn kaupunkilaiset voivat antaa palautetta ja vaikuttaa liikenteen jatkokehitykseen. Kysely on tarkoitettu kaikille lappeenrantalaisille ja Lappeenrannassa asuville riippumatta siitä, käyttävätkö he joukkoliikennettä vai eivät, kaupunki tiedottaa.

Kysely on auki 15.11.–15.12.2019.

Lappeenrannan kaupunki on vastannut kesästä 2014 lähtien paikallisliikenteen järjestämisestä, jolloin aloitettiin systemaattinen joukkoliikenteen kehittäminen. Yhtenä tärkeimpänä työvälineenä on kyseinen asiakaskysely. Lappeenrannan kaupunginvaltuusto on hyväksynyt vuonna 2019 joukkoliikennepoliittisen ohjelman, jonka mukaisia kehitystoimenpiteitä tehdään muun muassa lippujärjestelmän, joukkoliikenteen linjaston sekä brändin kehittämiseksi.

Olemme saaneet vuosina 2012–2018 toteutettujen vastaavien kyselyjen kautta paljon arvokasta palautetta ja kehittämisehdotuksia, joita olemme käytännössä myös toteuttaneet. Vastaamalla kyselyyn voi vaikuttaa esimerkiksi tulevaan linjastosuunnitteluun. Suunnittelussa on myös joukkoliikenteen brändi, jota tehdään yhdessä kuntalaisten kanssa. Brändi tulee näkymään vuoden 2020 aikana paikallisliikenteessä, toteaa Lappeenrannan joukkoliikennepäällikkö Terhi Koski tiedotteessa.

Kyselyn avulla kaupunkilaisilla on mahdollisuus antaa palautetta paikallisliikenteen toimivuudesta, toteutetuista uudistuksista ja ennen kaikkea osallistua paikallisliikenteen jatkokehitykseen. Monet jo toteutetut uudistuksetkin ovat perustuneet aiempien kyselyjen kautta saatuun palautteeseen.

Kaikkien kyselyyn vastanneiden ja yhteystietonsa jättäneiden kesken arvotaan kolme kappaletta 30 päivän Waltti Lappeenranta -kausilippua tai vastaava arvolippua.

Kysely koskee Lappeenrannan paikallisliikennealueen bussiliikennettä (linjat 1-8, 3k, 12 ja 47).

Kysely toteutetaan Internetin kautta Webropol-kyselynä: http://www.webropolsurveys.com/lprliikenne.net