Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Joulukeräys tukee kotimaan köyhiä lapsia – mukana rakastettu kultaleijona ja joukko muita tunnettuja suomalaisia

Pelastakaa Lasten Lahjaksi tulevaisuus -joulukeräys avautuu tänään Lapsen oikeuksien päivänä 20. marraskuuta. Lapsen oikeuksien päivä täyttää 30 vuotta.

Joulukeräyksen tavoitteena on tarjota mahdollisuuksia kotimaan vähävaraisten perheiden lapsille ja syrjäytymisvaarassa oleville lapsille pitkäkestoisesti.

Suomessa elää 120 000 lasta vähävaraisissa perheissä. Köyhillä lapsilla on muita suuremmat riskit syrjäytymiseen.

– Köyhyys asettaa lapset eriarvoiseen asemaan ja vaikuttaa lapsen hyvinvointiin monin tavoin. Perheen heikko taloudellinen tilanne voi heijastua esimerkiksi lapsen kaverisuhteisiin, itsetuntoon, tulevaisuususkoon sekä mahdollisuuksiin harrastaa ja opiskella. Seuraukset voivat olla kauaskantoisia ja vaikuttaa pitkälle lapsen tulevaisuuteen, sanoo koordinaattori Aino Sarkia Pelastakaa Lapset ry:stä tiedotteessa.

Joulukeräyksen tuotolla Pelastakaa Lapset tarjoaa pitkävaikutteista tukea köyhien perheiden lapsille kotimaassa maksamalla muun muassa lasten harrastusmaksuja ja hankkimalla nuorille oppikirjoja lukio- tai ammattiopintojen ajalle.

Mukana Pelastakaa Lasten joulukeräystä tukemassa on myös joukko tunnettuja suomalaisia: Krista Kosonen, Samuli Edelmann, Marko ”Mörkö” Anttila, Reino Nordin ja Maria Veitola

Marko Anttila kannustaa kaikkia suomalaisia osallistumaan Pelastakaa Lasten joulukeräykseen. Hän on kiitollinen, että sai itse pelata kiekkoa pienestä pitäen ja toivoo kaikille lapsille yhdenvertaista mahdollisuutta harrastaa.

– Totta kai sitä haluaa olla mukana hyvän asian puolesta ja varsinkin, kun kyse on lapsista. Suomessa on paljon apua tarvitsevia ja lapset ovat lähellä sydäntäni. Kun tietää, kuinka tärkeä se lapsuus on koko elämän kannalta, niin on helppo olla mukana, Anttila kertoo tiedotteessa.