Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Nyt puhuu Postin vastuuministeri Paatero – MTV: "Kukaan ei ole minulta kysynyt"

Kunta- ja omistajaohjausministeri Sirpa Paatero (sd.) kiisti torstaina MTV:n haastattelussa antaneensa hyväksynnän 700 Postin pakettilajittelijan siirrolle Postille halvemman tes-sopimuksen piiriin.

– Semmoista (hyväksyntää) kukaan ei ole minulta kysynyt, koska se on yhtiön sisäinen päätös. Minulle kerrottiin se sen jälkeen, kun se oli tehty, Paaterosanoi Huomenta Suomen lähetyksessä aamulla.

Myöhemmin päivällä Paatero tarkensi lausuntoaan tiedotteella.

– Posti on informoinut minua asiaa koskevista suunnitelmista valmistelun aikana. Olen siis tiennyt teemasta, mutta (Postin) yhtiön hallituksen päätöksestä ja sen sisällöstä minua informoitiin päätöksenteon jälkeen, Paatero toteaa tiedotteessa.

Paatero on aiemmin väistänyt kysymykset omasta roolistaan tes-siirrossa.

Pakettilajittelijat siirtyivät Teollisuusliiton alaiseen tes-sopimukseen marraskuun alussa. Postin väliaikainen toimitusjohtaja Turkka Kuusisto sanoi tiistaina, että "pakettilajittelijoiden siirtoa koskevat päätökset on tehty valtion omistajaohjauksen tuella".

Pakettilajittelijoiden tes-sopimuksen kohtalosta on tullut ratkaisevin kiistanaihe Postin työriidassa.

Posti ja logistiikka-alan unioni PAU vaatii, että pakettilajittelijat palaavat takaisin sen oman tes-sopimuksen piiriin. Työnantajaa edustava Palta katsoo, että toteutuneesta siirrosta enää neuvotella.

PAU:n mukaan Teollisuusliiton alainen tes leikkaa pakettilajittelijoiden ansioita jopa kolmanneksella.

Postin lakko ja siihen liittyvät tukilakot jatkuvat ja uhkaavat edelleen laajentua, sillä PAU:n ja Paltan välisissä neuvotteluissa ei edetty keskiviikkona, eikä valtakunnansovittelija jättänyt uutta sovintoesitystä.

Edit klo 13.56: Lisätty tieto siitä, että Paatero tarkensi lausuntoaan tiedotteessa.