Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Miksi hän ei pyytänyt anteeksi myös romaneilta?" – Näin Pirkka-Pekka Petelius vastaa kritiikkiin

Vihreiden kansanedustaja Pirkka-Pekka Petelius antoi tänään julkisen anteeksipyynnön saamelaisille liittyen 80- ja 90-luvulla esitettyihin sketseihin, jossa Petelius ja Aake Kalliala tekivät sketsihuumoria saamelaisista. Peteliuksen ele ei kuitenkaan miellyttänyt kaikkia.

Rainer Friman ihmetteli pian Twitterissä, miksi Petelius pyytää saamelaisilta anteeksi, mutta unohtaa romanit.

– Miksi hän ei pyytänyt anteeksi myös meiltä romaneilta? Minuakin pilkkasivat, kun kyseenalaistin heidän vitsinsä tiedotusvälineissä, hän kertoo Twitter-tilillään.

Hän kummastelee, pitääkö Petelius romaneita vähempiarvoisina kuin saamelaisia.

Samaa ihmettelee Suomen Romaniyhdistys ry:n projektipäällikkö Päivi Majaniemi Ilta-Sanomien haastattelussa hän kertoo, että lähtökohtaisesti Peteliuksen ele on hyvä. Hänen mukaansa oleellisinta onkin historian vääryyksien tunnistaminen ja tunnustaminen.

– Minua hämmentää tässä se asia, että jos ottaa vastuun tekemisistään, voisi ottaa vastuun kaikista tekemisistä. Petelius voisi mainita muutkin vähemmistöt, joita hän on loukannut, Majaniemi toteaa IS:lle.

Kansanedustaja Petelius vastasi kritiikkiin kertomalla Twitterissä, että on valmis keskustelemaan myös muiden vähemmistöjen kanssa.

– Lähetin tänään Romaniasiain neuvottelukunnalle tapaamispyynnön, hän kertoi.

Twitterissä on käyty kuumaa keskustelua aiheen tiimoilta. Toisten mielestä esiintulo on tärkeä ele ja toisten mielestä olisi hyvä muistaa, että komiikka on aina aikaan sidottua.