Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Karu tieto viisikymppisistä: tuntevat vointinsa jopa huonommaksi kuin vanhukset

Joka toinen suomalainen kokee terveytensä melko tai erittäin hyväksi, selviää vakuutusyhtiö Ifin tuoreesta kyselytutkimuksesta.

Heikoimmin tuntevat voivansa 50–59-vuotiaat. Heistä joka viides eli 19 prosenttia kyselyyn vastanneista arvioi terveytensä huonoksi. Tutkimuksen mukaan vanhemmatkin ikäpolvet voivat paremmin kuin 50–59-vuotiaat.

Huonoksi terveytensä tuntee joka seitsemäs (14 %) suomalainen.

Tutkimuksessa kävi ilmi, että muita useammin terveytensä kokevat hyväksi ne, joilla on hyvä asema työelämässä, työterveyspalvelut tai terveysvakuutus käytössään. He myös panostavat terveellisen elämäntapaan ja sairauksien ennaltaehkäisyyn.

Parhaiten tuntevat voivansa alle kouluikäisten lasten vanhemmat, korkeasti koulutetut ja hyvätuloiset, jotka työskentelevät toimihenkilöinä, esimiehinä tai yrittäjinä.

Terveysbarometriin haastateltiin 1 000 aikuisikäistä suomalaista terveydenhoitoon liittyen. Tiedot kerättiin sähköisenä kyselynä lokakuussa 2019 YouGovin kuluttajapaneelissa.

Tutkimus on edustava otos suomalaisista. Kokonaistuloksissa keskimääräinen virhemarginaali on noin ± 2,8%-yksikköä suuntaansa.