IL: Ihmiskaupasta epäillyn Veijo Baltzarin arvokodissa liikkunut 5–7 "mystisesti pukeutunutta" naista

Veijo Baltzar. Savon Sanomat / Juha Poutanen

toimitus

Törkeästä ihmiskaupasta epäillyn kulttuurineuvos Veijo Baltzarin, 77, omistamalla tontilla Raaseporissa on nähty liikkuvan 5–7 erikoisesti pukeutunutta nuorta naishenkilöä, kertoo Iltalehti.

Iltalehden haastatteleman lähteen mukaan naiset aina ”omituisiin, pitkiin ja vanhanaikaisiin” asuihin. Lähde kuvailee vaatteita "1800-luvun tyylisiksi" ja ”mystisiksi”.

Poliisi ei ole vahvistanut Iltalehdelle liittyvätkö naiset Baltzaria koskevaan rikosepäilyyn. Baltzar omistaa Raaseporissa ison kiinteistön muutaman kilometrin päässä keskustasta.

Helsingin käräjäoikeuden vangitsi torstaina Baltzarin todennäköisin syin epäiltynä törkeästä ihmiskaupasta. Helsingin Sanomien mukaan Baltzarin ohella rikoksesta epäillään myös 36-vuotiasta, Baltzarin kanssa pitkään työskennellyttä naista.

Rikoslain mukaan ihmiskaupassa voi olla kyse esimerkiksi parituksen kaltaisesta hyväksikäytöstä, pakkotyöstä tai muusta ihmisarvoa loukkaaviin olosuhteisiin saattamisesta.

Epäillyt rikokset ajoittuvat tammikuun 2016 ja syyskuun 2019 välille. Ne ovat oikeuden mukaan tapahtuneet Helsingissä ja Tammisaaressa, joka on nykyisin osa Raaseporia.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

Näytä lisää