Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kangaskorpi ihmettelee Medialiiton yhtäkkiä saamaa roolia Posti-kiistan ongelmanratkaisijana

Medialiiton hallituksen jyväskyläläisen puheenjohtajanVesa-Pekka Kangaskorvennäkemyksen mukaan Medialiitto ei ole tyrmännyt mitään eikä sillä edes ole suoranaista osapuolen rooliakaan.

– Nyt keskustellaan pakettijakelusta, ja Medialiiton tehtävä on huolehtia siitä, että sanomalehdet ja muutkin lehdet pärjäävät ja niiden tuotteita jaellaan, Kangaskorpi muistutti.

– Me noudatamme Teollisuusliiton kanssa tehtyjä voimassa olevia työehtosopimuksia. On aika kaukaa haettu, että Medialiiton pitäisi tässä olla yhtäkkiä ongelmanratkaisijana. Posti olisi voinut pakittaa tes-kysymyksen ja hoitaa sen Paun kanssa, me emme neuvottele Paun kanssa, Kangaskorpi totesi lyhyesti.

Medialiiton toimitusjohtajaJukka Holmbergkorostaa samoin, että liitto ei ole edes kiistan osapuoli.

– Aika outoa, että sivullisista haetaan syntipukkeja Paltan ja Paun väliseen kiistaan. Tämä on Posti-lähtöinen ongelmavyyhti ja Posti-lähtöisesti se pitää myös ratkaista, eli ratkaisu on Postin johdon, hallituksen, omistajan ja henkilöstön käsissä, Holmberg sanoi.

Medialiiton hallinnon selvä kanta on koko ajan ollut, että Medialiitto neuvottelee Teollisuusliiton kanssa eikä ota samalle alueelle muita liittoja neuvottelukumppaniksi.

Medialiitto toteaa siis olevansa ulkopuolinen koko kiistassa, mutta silti sen katsotaan nyt tyrmänneen koko sovun.

– Selvitystyöryhmä kysyi meiltä meidän näkemystämme. Muitakin vaihtoehtoja oli kuulemma mietitty, mutta ne eivät ole kelvanneet sitten muille, ja nyt meidät nostetaan tikun nokkaan kun tämä vaihtoehto ei käy meille, Holmberg sanoi.

Kangaskorpi ja Holmberg toteavat, että pallo on yksiselitteisesi Postilla.

– Ikävää tämä on, ja mekin kärsimme tästä, mutta ratkaisut pitää tehdä siellä mistä asiat ovat lähteneet.

Teksti: Eeva Salminen

Vesa-Pekka Kangaskorpi on Mediatalo Keskisuomalaisen toimitusjohtaja. Tämä lehti on osa Mediatalo Keskisuomalaista.