Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Jouluposti ehtii perille, jos ehtii – paketit kulkevat toistaiseksi melkein ongelmitta

Postin lakko saattaa viivästyttää myös joulukorttien ja -pakettien saapumisen joulun yli.

Postin poikkeustilanteiden johtaja Jarmo Ainasoja sanoo viivästymisten vaaran olevan todellinen vasta siinä vaiheessa, jos lakko jatkuu 22.12. saakka.

– Silloin voisi käydä niin, että ihan kaikki kortit eivät ehtisi jouluksi perille.

Hänen neuvonsa on postittaa joulupostit jo aiemmin annettujen takarajojen puitteissa. Jos siis postittaa joulukorttinsa viimeistään 11. joulukuuta, pitäisi niiden ehtiä perille ennen joulua.

Poikkeustilanteiden johtajan mukaan joulukortteja kannattaa lähettää ilman muuta.

– Antaa tulla vaan! Suosittelen käyttämään niitä punaisia kirjekuoria, joita olemme jakaneet koteihin, Ainasoja kannustaa.

Hän kertoo joulukorteille tarkoitettuja Postin punaisia kirjekuoria olevan tarjolla Posteissa ja kaikkialla, missä Postin palvelut ovat saatavilla. Lisäksi kiitettävän monet kauppiaat ovat laittaneet kuoria tarjolle korttien viereen.

Joulupakettien osalta takaraja Euroopan ulkopuolelle on 5.12. ja Eurooppaan 13.12. Viimeisimpänä ehtivät Ruotsiin matkaavat joulupaketit, joita voi postittaa vielä 16. joulukuuta.

Tähän saakka postipaketit ovat kulkeneet lähes ongelmitta lakosta huolimatta. Viivästyksiä on ollut vain vähän, ja nekin kotimaassa korkeintaan viikon.

Jatkossa viivästyksiä voi tulla enemmän.

– Eurooppaan paketit kulkevat kumipyörillä, mutta lentopostin kanssa meillä on haasteita, Ainasoja myöntää.

– Lähdemme siitä, että kaikki posti saadaan jouluksi perille. Jos tilanne muuttuu, tiedotamme siitä sitten.