Rantaraitille suunnitelmissa säännöllinen liikuntapahtuma – sunnuntaina tarjolla puuroa reippailijoille

Pumppuhuoneella on tarjolla riisipuuroa. Kuvituskuva. Visit Finland

toimitus

Lappeenrannan Rakuunamäen rantaraitti on saanut kiitosta ja saavuttanut monipuolisuudellaan jo runsaasti käyttäjiä. Rantaraitin aktiivit ovatkin jo alkaneet pohtia millaisia säännöllisesti toteutettavia tapahtumia siellä eri tahot voisivat järjestää.

Rakuunamäen Pumppuhuone ry:n puheenjohtaja Jussi Sirkiä kiinnostui jo kesän aikana mm. Tampereelle ja Asikkalaan Britanniasta rantautuneesta ilmaisesta ParkRun -tapahtumasta. Sirkiä ei kuitenkaan lämpene vain juoksutapahtumalle, eli lähtökohtana pitää olla monipuolisuus kuten kävely, pyöräily ja miksi ei myös juoksu, mutta ilman ajanottoa. Päävastuun voisi ainakin aluksi ottaa Rakuunamäen Pumppuhuone ry ja mukaan toivotaan runsaasti kumppanuuksia.

Lappeenrannan "parkrun" tapahtuisi rantoja seuraillen Satamasta Rakuunamäelle ja edelleen aina vaikka Skinnarilan niemeen. Näin kilometrejä kertyisi jopa enemmänkin kuin muualla. Pois ei ole suljettu myöskään se, että tapahtumaan lisättäisiin ajan myötä halukkaille myös muita liikumismuotoja kuten melonta, soutu ja hiihto.

Tapahtuma voisi toistua vaikkapa viikon jokaisena lauantaina, Sirkiä visioi. Hyvän olon ohella liikkujille pyrittäisiin järjestämään myös yhdessäoloa ja rakennetaan sitä kautta lisää yhteisöllisyyttä. Talkoo- ja tapahtumavastaava Sulo Tuuliainen pitää tärkeänä matalan kynnyksen harrastamisen mahdollisuuksien lisäämistä.

– Rantaraitin liikuntatapahtumiimme emme edellytä rekisteröitymistä eikä peritä maksuja, sanoo Tuuliainen yhdistyksen tiedotteessa.

Rantaraitista on jo nyt muodostunut keskitalvea lukuunottamatta kaupungin suosituin kaiken ikäisiin vetoava ulkoliikunta-alue. Tuolla viihtyvät ulkoilijat, kuntoilijat, koululaiset ja päiväkotilaisetkin.

Leirin ja Pallon kaupunginosayhdistys ry kutsuu kaikki ulkonaliikkujat nauttimaan rantamaisemista sunnuntaina 1. joulukuuta klo 10-14. Tuolloin Pumppuhuoneen edustalla soppatykissä muhii riisipuuro, ja sitä saavat ilmaisen annoksen kaikki reippailijat niin kauan kuin riittää. Mantelin saajia odottaa yllätyspalkinta. Myös puffetti palvelee ja kuullaan mielellään reippailijoiden tulevista toiveista, yhdistys tiedottaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu