Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Maarit Feldt-Ranta kuollut 51-vuotiaana – "Suru on suuri"

SDP:n entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut 51-vuotiaana.

Asiasta kertooFeldt-Rannan puoliso Vesa Kallionpää

Feldt-Ranta kuoli vaikean sairauden seurauksena keskiviikkona.

Raaseporilainen Feldt-Ranta sairasti kolmeen otteeseen syöpää, josta kertoi avoimesti julkisuudessa.

Hän jäi pois kansanedustajan työstä tammikuussa 2019 ja ilmoitti samalla, ettei voi olla ehdolla kevään vaaleissa.

Liikuttavassa viestissään Feldt-Ranta kiitti tuolloin kaikkia ihmisiä saamastaan tuesta ja myötäelämisestä.

– Tänäänkin toivon, ettei tilannettani surkuteltaisi; olen elänyt huikean hienon elämän, joka edelleen jatkuu. Mottoni on ollut ”jonain päivänä kuolen, mutta kaikkina muina päivinä elän”, kirjoitti Feldt-Ranta tammikuussa.

Useat poliitikot esittivät surunvalittelunsa pidetyn kollegan poismenosta, joukossa muun muassa pääministeri, SDP:n puheenjohtaja Antti Rinne

Suru-uutinen on saavuttanut meidät. SDP:n varapuheenjohtaja ja entinen kansanedustaja Maarit Feldt-Ranta on kuollut. Maarit oli vahva ihminen ja taitava kansanedustaja. Omasta ja koko puolueen puolesta lämmin osanotto Maaritin puolisolle, omaisille ja läheisille. — Antti Rinne (@AnttiRinnepj) November 28, 2019

Puoliso Vesa Kallionpää kertoi surustaan Twitterissä.

–Maarit Feldt-Ranta kuoli pitkän kuolinpolun jälkeen 27.11.2019, mutta siihen asti hän eli. Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun eutanasian tarpeesta. Suru on suuri.

Maarit Feldt-Ranta kuoli pitkän kuolinpolun jälkeen 27.11.2019, mutta siihen asti hän eli. Maailma menetti positiivisen ja eloisan ihmisen, jonka epäitsekkyys ja elämänilo hipoi kaikkia rajoja. Itse menetin rakkaani ja vakuutuin harkitun #eutanasia :n tarpeesta. Suru on suuri. — Vesa Kallionpää (@VesaKallionpaa) November 28, 2019

Feldt-Rannalla on kolme aikuista lasta.

50-vuotispäivähaastattelussa Feldt-Ranta korosti hyvinvointiyhteiskunnan säilyttämistä ja sairaanhoidon tarjoamista julkisena palveluna kaikille kansalaisille.

Hän puhui omasta kokemuksestaan sairaalahoidossa.

– Minulla oli hyvä työ, mutta sairaalassa minä ja miehet siltojen alta saimme samaa hyvää erikoissairaanhoitoa. Tällaisen pohjoismaisen hyvinvointiyhteiskunnan haluan säilyttää tuleville sukupolville, hän sanoi Länsi-Uusimaa-lehdelle antamassaan haastattelussa.

Maarit Feldt-Ranta ehti asua myös Espoossa. Helmikuussa 2018 hän kertoi Länsiväylän haastattelussa suunnitelmistaan tulevien vaalien suhteen ja kiitteli hyvästä hoidosta.