Lappeenrannan Joulutori avautuu ensi viikolla – Avausviikonloppuna julistetaan eläinten joulurauha

Lappeenrannan Joulutori avautuu Marianaukiolla lauantaina 7.12. kello 11. Joulun tunnelmaa luova Joulutori on avoinna 22.12. saakka arkisin kello 11–18 ja viikonloppuisin kello 11–17.

Joulutorilla voi tehdä ostoksia pukinkonttiin tai joulupöytään sekä nauttia tunnelmasta ja joulun odotuksesta. Joulutorin punaisista mökeistä löytyy joulukuussa pienyrittäjiä, käsityöläisiä, herkkuja ja designia. Pop up -mökissä vaihtuvat paikalliset kauppiaat ja yhdistykset myyvät tuotteitaan yksittäisinä päivinä.

Lämminhenkinen glögikioski ja terassialue palvelevat Hienostoglögiä ja Lehmus Roasteryn kahvia tarjoillen keskiviikosta sunnuntaihin joulutorin aukioloaikoina. Joulupukki puolestaan kiertelee torilla lauantaisin ja sunnuntaisin kello 12-14.

Avausviikonloppuna Joulutorilla kuullaan Pirjan jouluisia äänimaljoja kello 14.30. Pirjan Jouluisia äänimalja -esityksiä kuullaan ja nähdään Joulutorilla viikonlopun jälkeen myös tiistaina 10.12., torstaina 12.12. sekä lauantaina 14.12. kello 14.30.

Äänimaljojen soittajan Pirja Arposen mukaan esitykset ovat tunnelmallisia ja poistavat joulukiireiden tuntua sekä tuovat samalla kuulijalle hyvää mieltä.

– Jokainen esitys tulee olemaan erilainen, sillä soitan tiibetiläisiä äänimaljoja ja muita soittimia, kuten tuulikelloja, sormipianoa tai laulua intuitiivisesti.

– Tiibetiläisissä äänimaljoissa on monia äänitaajuuksia, niiden ääni rauhoittaa ja rentouttaa. Niissä on hieman mystinen ääni ja siksi ne ovat mielenkiintoista kuunneltavaa. Äänimaljoja voikin hyödyntää myös rentoutushoitoihin soittaen niitä kehon ympärillä tai kehon päällä.

Sunnuntaina 8.12. Joulutorilla julistetaan eläinten joulurauha kello 12.

Tapahtuman juhlapuhujana kuullaan eläintenkouluttaja Nea Immosta koirakoulu Nuuskusta. Joulurauhan puolestaan julistaa miltei 40 vuotta vapaaehtoistyötä eläinsuojeluyhdistyksessä tehnyt Pirjo Granbäck

Kolmatta kertaa Joulutorilla järjestettävän tapahtuman järjestää Kaakkois-Suomen Eläinsuojeluyhdistys ry. Yhdistykseen kuuluva Eläinkoti Pesän Laura Hölkki kertoo, että eläinten joulurauhan julistukseen ovat tervetulleita reippaat, kiltit ja yleisötilaisuuksiin tottuneet lemmikit omistajiensa mukana.

– Joulutorilla on iloinen tunnelma ja tapahtuma on aiemmin houkutellut paikalle runsaasti eläinten ystäviä. Joulurauha kuuluu myös jokaiselle eläimelle.

Joulutorin eläimellisessä päivässä lapset pääsevät myös Mutte-Ponin kyytiin kello 11–15 ja Lappeenrannan kaverikoirat ovat paikalla tervehtimässä ihmisiä kello 12 alkaen.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut