Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

IL:n mukaan Sirpa Paatero eroaa, mutta riittääkö se? – Antti Rinne kommentoi suorana 12.30

Postin työriidassa alati koventuneeseen paineeseen joutunut pääministeri Antti Rinne (sd.) pitää perjantaina tiedotustilaisuuden kello 12.30.

Rinteeltä odotetaan reagointia Iltalehden tietoihin, joiden mukaan Postin omistajaohjauksesta vastaava ministeri Sirpa Paatero (sd.) eroaa ministerin tehtävästään kiistan laukaisemiseksi.

Paine Paateroa ja Antti Rinnettä vastaan kasvoi perjantaina tunti tunnilta, kun Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola vakuutti aamulla, että valtion omistajaohjaus antoi tukensa Postin aiemmille suunnitelmille siirtää pakettilajittelu liikkeenluovutuksella tytäryhtiö Posti Palvelut Oy:hyn.

Pohjolan mukaan Postille "ei missään vaiheessa valmistelun aikana ole esitetty suullisesti eikä kirjallisesti, että omistaja vastustaisi sitä".

Pohjolan luetteli perjantaiaamuna julkaistussa tiedotteessaan päivämääriä, joissa Posti Pohjolan mukaan informoi omistajaohjauksesta vastaavaa ministeri Paateroa.

Antti Rinne on puolustanut Paateroa kiivaasti ja kiistänyt Postin näkemykset.

Viimeksi torstaina Rinne sanoi eduskunnassa Paateron vastustaneen pakettilajittelun siirtoa.

– Postin hallitus esitteli Paaterolle päätöksiä, joiden mukaan 8 100 ihmistä siirretään 1. marraskuuta toiseen yritykseen. Ja että 700 pakettilajittelijaa siirretään toiseen sopimukseen 1. marraskuuta. Ministeri Paatero on todennut, että tämä ei omistajalle käy. Tuon keskustelun jälkeen Posti muutti tilannetta ja 700 ihmistä siirrettiin. Se oli vastoin omistajan selkeää tahtotilaa, Rinne sanoi eduskunnan kyselytunnilla torstaina.

Paateron mahdollinen ero ei kiistaa vielä kokonaan tyynnytä.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho sanoi Ylelle olevansa tyrmistynyt Markku Pohjolanuusista tiedoista. Halla-aho väläytti eroa pääministerille.

Myös kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpo syytti perjantaina Antti Rinnettä suorasanaisesti eduskunnan harhaanjohtamisesta.

– Näin toimiva pääministeri ei ansaitse eduskunnan luottamusta, Orpo kommentoi Twitterissä.

Kokoomus, kristillisdemokraatit ja Liike Nyt jättivät hallitukselle jo keskiviikkona välikysymyksen, joka koskee työmarkkinatilannetta ja omistajaohjausta Postin tapauksessa.

Voit katsoa Antti Rinteen tiedotustilaisuuden lähetyksen alta.