Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Oppositio suomii Sdp:n postisotkua kovin sanoin – Kokoomus ja PS vaativat jo Antti Rinteen eroa

Oppositiopuolueet höykyttävät pääministeri Antti Rinnettä (sd.) ja juuri eronnutta kunta- ja ohjausministeri Sirpa Paateroa (sd.) kovin sanoin heidän sanomisistaan.

Kritiikin kärki kohdistuu siihen, että ministeri Paatero ei ole riittävän selväsanaisesti torjunut Postin aikeita siirtää työntekijöitään heikomman työehtosopimuksen piiriin.

Pääministeri Rinne puolestaan vakuuttaa antaneensa sen ohjeistuksen, ettei työehtoja tule heikentää.

Kiista sanomisista ja sanomatta jättämisistä johti iltapäivän alussa lopulta Paateron eroon.

Kokoomuksen puheenjohtajan Petteri Orpon mukaan pelkästään Paateron syrjään siirtäminen ei riitä, sillä Orpo tulkitsee Rinteen todennäköisesti antaneen virheellistä tietoa eduskunnalle.

Orpo katsoo, että Rinteen on parasta erota – ja käytännössä se tarkoittaisi myös koko hallituksen eroamista.

Perussuomalaisten puheenjohtaja Jussi Halla-aho puolestaan suomii demareita vähintään yhtä tiukasti.

– Sdp:llä näyttää olevan koko puolueorganisaation läpäisevä rehellisyysongelma, taksikuskitasolta ylimmälle huipulle. Pääministeri ei voi valehdella yleisölle ja eduskunnalle. Jos Rinne on valehdellut, hänen on erottava, Halla-Aho vaatii Twitter-tilillään.

Kristillisdemokraattien puheenjohtajan Sari Essayahin mukaan Syksyn Posti-sekoilu on osoitus valtion omistajaohjauksen linjattomuudesta ja hallituksen toiminnan sekavuudesta.

Puolueen Twitter-tilillä Essayah muistuttaa, että paljon kysymyksiä jäi auki.

– Odotamme vastauksia ensi viikon välikysymyskeskustelussa, Essayah korostaa.

Myös demareiden halituskumppani keskusta ihmettelee tilannetta. Esimerkiksi keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni ja kansanedustaja Mikko Kärnä vaativat selvitystä Rinteen toimista.

Kärnän mukaanRinteen jatko tehtävässään käy mahdottomaksi, jos selvästi käy ilmi, ettei Rinne ole puhunut totta eduskunnalle Postin omistajaohjauksesta.

Sdp:llä näyttää olevan koko puolueorganisaation läpäisevä rehellisyysongelma, taksikuskitasolta ylimmälle huipulle. Pääministeri EI VOI valehdella yleisölle ja eduskunnalle. Jos Rinne on valehdellut, hänen on erottava.https://t.co/pIqdij6QwP — Jussi Halla-aho (@Halla_aho) November 29, 2019

Sari Essayah: "Syksyn Posti-sekoilu on osoitus valtion omistajaohjauksen linjattomuudesta ja hallituksen toiminnan sekavuudesta. Paateron ero ei korjaa tilannetta. Paljon kysymyksiä jäi auki. Odotamme vastauksia ensi viikon välikysymyskeskustelussa." #politiikka#posti#paatero — KD (@KDpuolue) November 29, 2019