Vuoden 2019 tasavallan presidentin itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton tarjoilussa korostuvat jälleen kotimaisuus ja ympäristöystävällisyys.
Kotimaisia luomutuotettuja kasviksia, juureksia ja viljalajeja on käytetty laajasti suolaisissa tarjottavissa. Pöydän antimista löytyy myös kalaa ja riistaa perinteiseen tapaan.
– Makeissa tuotteissa käytetään monipuolisesti Kultarannan pensasmustikoita ja muita kotimaisia marjoja, kertoo Tasavallan presidentin kanslia verkkosivuillaan.
Ympäristöystävällisyys on huomioitu myös vastaanoton juomatarjoilussa. Linnan perinteinen booli valmistetaan tänä vuonna kokonaan luomutuotteista.
Viinit ovat vegaanisia luomuviinejä ja olut on valmistettu hävikkileivästä.
Tarjolla on lisäksi Kultarannan omista omenoista tehtyä mehua. Kahvi on vastuullisesti tuotettua ja luomutee on ilmastokompensoitua.
Suolaiset tuotteet:
Hauki-mäti-ahvenvoileipäkakkua Porovoileipäkakkua Tomaatti-basilikavoileipäkakkua Silakka-tyrni- ja kuha-nokkosohukaiskääryleitä Siika-ohrarieskasia Särki-riisikääryleitä ja kirjolohi-riisikolmioita Hirvi-herkkutattipiiraita Palvilammas-ohrapiirakkaa Suppilovahvero- ja metsäsieni-ohrapiirakkaa Yrtti-tuorejuustotuulihattuja Kukkakaali-palsternakkatartaletteja Härkäpapupyöryköitä Kotimaisia juustoja ja siemennäkkileipää
Makeat tuotteet:
Ellen Svinhufvud -kakkua Kultarannan kuningatar-suklaakakkua Puolukka-toskakakkua Salmiakkileivoksia Suklaa-perunaleivoksia Punaherukka-, mesivadelma- ja puolukkasuupaloja Omena-kaneli-, kerma-kinuski- ja tyrni-tuorejuustosuupaloja Piparkakkuja Marjamarmeladeja ja suklaakonvehteja
Juomat:
Linnan luomuboolia Ympäristöystävällistä kahvia ja ilmastokompensoitua luomuteetä Luomupuna- ja valkoviiniä Hävikkileipäolutta Kultarannan omenamehua Vettä