Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Uusi tutkimus: nykymuotoisen turkistarhauksen hyväksyy yhä harvempi – IL: jo 74 prosenttia suomalaisista vastustaa

Suomalaisten asenteet turkistarhausta kohtaan ovat jyrkentyneet, osoittaa tuore Taloustieteen toteuttama mielipidekysely.

Iltalehti kertoo, että mielipidekyselyn mukaan jo 74 prosenttia suomalaisista vastustaa nykyisen kaltaista turkistarhausta. Tämä on viisi prosenttia enemmän kuin viime vuonna.

Suomalaisista 36 prosenttia olisi valmis kieltämään turkistarhauksen kokonaan, jos siihen sisältyy siirtymäaika, ja 38 prosenttia antaisi turkistarhauksen jatkua ainoastaan, jos turkiseläinten olosuhteisiin tulisi muutos. Vain 15 prosenttia antaisi tarhauksen jatkua entisellään.

Vastausten perusteella eläimille tulisi antaa enemmän tilaa ja mahdollisuuksia lajityypilliseen käytökseen. Tutkimuksessa kysyttiin myös sitä, onko hyväksyttävää tappaa tarhattuja eläimiä niiden turkin vuoksi. Vastaajista 60 prosenttia ei pitänyt tätä hyväksyttävänä, kun taas 35 prosenttia hyväksyi sen ainakin osittain.

Taloustutkimukselta mielipidekyselyn tilasivat eläinoikeusjärjestöt Animalia ja Oikeutta eläimille. Tutkimus toteutettiin loka-marraskuussa osana Taloustutkimuksen Telebus-tiedonkeruuta.