Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Yle: Suomessa harvoin adoptoidaan suomalaisia vauvoja

Yle uutisoi, että Suomessa adoptoidaan hyvin harvoin Suomessa syntyneitä vauvoja. Tyypillisesti tällaisen adoption taustalla on myöhään havaittu yllätysraskaus, jolloin lapsen biologinen vanhempi alkaa pohtia adoption mahdollisuutta, kertoo Pelastakaa Lapset ry:n kotimaan adoption kehittämispäällikKaisa Tervonen-Arnkil

Ylipäänsä kotimaan adoptioissa tulevien vanhempien odotusaika voi kestää jopa viisi vuotta. Vauvan synnyttyä vanhemmalla on aina vähintään kahdeksan viikon harkinta-aika, ja adoptioon tarvitaan molempien vanhempien suostumus.

Pelastakaa Lapset ry hoitaa noin 70 prosenttia kaikista Suomen adoptioneuvonnoista ja järjestön kautta adoptoidaan vuosittain keskimäärin 13 suomalaisvauvaa.

Kotimaisissa adoptioissa on aina kyse siitä, että vanhemmat ovat itse halunneet antaa lapsen adoptoitavaksi.

Tervonen-Arnkil kertoo, että Suomessa kaikki adoptiohakijat käyvät vähintään vuoden ajan adoptioneuvonnassa ja -valmennuksessa. Tämän jälkeen haetaan lupa adoptoimiseen adoptiolautakunnalta ja kun lupa on myönnetty, hakijat jäävät odottamaan lasta.