Ravintola-alan ammattilaisten terävin kärki on jälleen seulottu, kun Aromi-lehti julkisti vuoden 2020 Pro-finalistit. Osaajat palvelevat niin Ivalossa ja Oulussa kuin keskisen ja eteläisen Suomen kaupungeissakin.
Pro-finalistit 15 sarjassa edustavat alan parasta osaamista, palveluasennetta ja ymmärrystä tuloksen teosta. Kussakin sarjassa on kolme ammattilaista, ravintolaa, kahvilaa tai palvelua.
Finalistijoukko on tänä vuonna monikansallinen: palvelualan murros näkyy niin, että alalla jo pitkään töitä tehneet osaajat muista maista murtautuvat nyt eturiviin.
Esimerkiksi Ravintolan asiakaspalvelija -sarjassa kaikkien ehdokkaiden alkuperäinen kotimaa on muu kuin Suomi.
Upeat finalistit ovat muuttaneet Virosta Lohjalle, Thaimaasta Vantaalle ja Turkista Helsinkiin. Pro-tasoisia osaajia on myös Vietnamista ja Zimbabwesta.
Jo viidettä kertaa Pro-palkinto jaetaan myös Vastuullisuus-sarjassa. Siinä korostuu kokonaisvaltainen yritysvastuu, joka on selvästi nousussa kaikkien ehdolla olevien ammattilaisten ja heidän työnantajiensa toimissa.
Yhteiskunnallista vastuuta taas toteutetaan upeasti Innovaatio-sarjan ehdokasyrityksissä, joista jokainen lähestyy aihetta eri tavoin.
Ehdokkaisiin voi tutustua propalkinnot.fi-sivustolla. Heitä saa myös kannustaa 15. joulukuun asti kommenteilla, jotka vaikuttavat osaltaan tuomarien päätöksiin.
Voittajat julkistetaan Finlandia-talolla järjestettävässä gaalassa torstaina 30. tammikuuta.
Pro2020-finalistit:
Opettaja:
Tuija Auramo, Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradia, Jyväskylä
Tuula Loukkola, Kaukovainion yksikkö, OSAO koulutuskuntayhtymä, Oulu
Riikka Mantila, Turun ammatti-instituutti, Turku
Ammattikeittiön kokki:
Johannes Djupsjöbacka, StaffPoint, Oulu
Jukka Jalava, Helsinki-Vantaan lentokenttä, SSP Finland, Vantaa
Merlin Kimmel, Antell KV1, Vantaa
Ammattikeittiön päällikkö:
Jetro Luumi, Ravintola Huoltamo (Yle), Palmia, Helsinki
Henna Rajamäki, Hakametsän jäähalli, Restel-ravintolat, Tampere
Milla Westerlund, Campus Food Market, ISS Palvelut, Helsinki
Ammattikeittiön tuotekehittäjä:
Minna Jalo, Arkea, Turku
Terhi Kylä-Sipilä, Päijät-Hämeen Ateriapalvelut, Lahti
Terhi Paldan, ISS Food Service, Helsinki
Ammattikeittiön työntekijä:
Mumina Hassan Ali, Palvelukeskus Helsinki, Helsinki
Eucalptus Ncube, Messukeskus, Fazer, Helsinki
Kirsi Mäkynen, Kurikan kampus, Seinäjoki
Baarimestari:
Petri Määttä, Cafe Kuluma, Oulu
Emmi Peltonen, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi
Juha Riepula, Hotelli Ivalo, Ivalo
Hovimestari/sommelier:
Katrina Laitinen, BasBas, Helsinki
Olli Nurmilahti, Palace, NoHo Partners, Helsinki
Jouni Olkkonen, BW-Restaurants, Helsinki
Innovaatio:
Flavoria-tutkimusravintola, Turun yliopiston ja Sodexon yhteistyöhanke
Nordic Food Tech VC -pääomasijoitusrahasto
Ravintola Ultima, Henri Alén
Kahvilan työntekijä:
Hien Dong, Antell Arkadia, Helsinki
Nina Komonen, Konditoria pH7, Järvenpää
Katariina Silvo, Café Visio, ISS Palvelut, Helsinki
Ravintolan asiakaspalvelija:
Murat Kilickesen, Radisson Blu Plaza Hotel, Helsinki
Mathias Meltsas, Långvik Congress Wellness Hotel, Kirkkonummi
Ekaphol Nirojram, Tiederavintola Heureka, Kanresta, Vantaa
Ravintolan keittiöpäällikkö/keittiömestari:
Timo Lepistö, Finlandia-talo, Kanresta, Helsinki
Serko Rantanen, BW-Restaurants, Helsinki
Tomas Svartsjö, Ateljé Finne, Helsinki
Ravintolan kokki:
Mari Seppälä, Scandic Julia, Scandic Hotels, Turku
Heidi Sovelius, YES YES YES, NoHo Partners, Helsinki
Niko Tähti, Savoy, NoHo Partners, Helsinki
Ravintolapäällikkö:
Marju Miikkulainen, Maya Bar & Grill, CMB-ravintolat, Helsinki
Raija Sillanpää, Hilton Helsinki Kalastajatorppa, Helsinki
Markku Valkamo, Trattoria Sogno, Helsinki
Vastuullisuus:
Hotelli Helka
Kanresta
Scandic Hotels
Yrittäjä:
Laura Apukka ja Janek Bjurström, Espan Sokeri, Pompier-ravintolat, Helsinki
Justine Caoibes ja Paul Tello, Ravintolat Pobre ja Paisano, Helsinki
Loretta ja Simo Pietilä, Juhlatalon ravintolat, Tampere