Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Eroaako Antti Rinne tänään? SK: Pääministeriksi on nousemassa Sanna Marin

Suomen hallitus on kriisissä jo toistamiseen alle vuoden sisällä.

Maanantai-iltana keskustalta epäluottamuslauseen saanut pääministeri Antti Rinne (sd.) nokitti ja ilmoitti, että hän ei ole eroamassa ja vaati hallituskumppaniltaan selkeäsanaista selvitystä. Pääministeri ilmoitti samalla myös, että hänelle on erittäin helppoa olla SDP:n puheenjohtajana.

Suomen Kuvalehden tietojen mukaan Antti Rinne on valmis eroamaan pääministerin tehtävästä, jos hänelle ei jää muuta vaihtoehtoa tiistain poliittisessa pyörityksessä.

Lehden saamien tietojen mukaan Rinne haluaa kuitenkin jatkaa puolueensa puheenjohtajana ja välttää siten putoamisen rivikansanedustajaksi.

SK:n tietolähteiden mukaan erotessaan pääministeri Rinne nostaisi tilalleen puolueen ensimmäisen varapuheenjohtajan, liikenne- ja viestintäministeri Sanna Marinin

Pääministeri Antti Rinteen on tarkoitus neuvotella asemastaan hallituspuolueiden kanssa tiistaina ennen klo 14 alkavaa välikysymyksen eduskuntakäsittelyä. Useat tahot ovat tiistaiaamun aikana arvioineet, että pääministeri saattaa ilmoittaa erostaan jo ennen eduskunnan istuntoa.