Nuoret lahjakkuudet pääsevät näyttämään kykynsä Taidekoulu Estradin syysjuhlaesityksessä

Taidekoulu Estradi esittää sunnuntaina 8.12. kello 14 ja 17 Lappeenranta-salissa Tarumaa, Karumaa -syysjuhlaesityksen.

Esityksessä pääsee esille useita satoja bändi-, sirkus- ja teatterilinjojen oppilaita eri ikäluokista.

Esityksen käsikirjoituksesta ja ohjauksesta vastaavat teatterilinjan opettaja Tomi Välimaa ja sirkuslinjan opettaja Heikki Tolin

Syysesitys kuvaa keskenään hyvin erilaisten Taru- ja Karu-kansojen tapoja, arvoja ja käsityksiä siitä, miten olla onnellisia ja saavuttaa pitkäkantoista hyvää.

– Esitys on lapsiperheystävällinen, se ei ole liian pelottava eikä siinä ole väkivaltaa. Esityksessä on myös aikuistenkin teemoja, Tomi Välimaa kertoo.

– Olen todella tyytyväinen tarinaan. Tämä on ikään kuin meidän kaikkien statement, haluamme tuoda esille oman näkemyksemme paremmasta maailmasta, hän jatkaa.

Taidekoulu Estradin esitys yhdistelee sirkustaituruutta, teatterin taikaa ja musiikin iloa.

– Esitys käsittelee inhimillisiä asioita ja ajattomia teemoja kuten suvaitsevaisuutta sekä ystävyyttä, Heikki Tolin kertoo.

Hänen mukaansa lavalla nähdään valtava määrä oppilaita sekä hieno yhdistelmä bändi-, sirkus- ja teatterilinjojen osaamisesta.

– Tänä vuonna esityksessä on mukana enemmän draamaa. Dialogia on enemmän kuin ennen, Välimaa toteaa.

Tarumaa, Karumaa -syysjuhlaesitys on koko Taidekoulu Estradin yhteinen ponnistus. Kaikki linjat ovat olleet ideoimassa esitystä. Ideoiden pohjalta on tehty lopullinen kokonaisuus.

Tolin korostaa, että Taidekoulu Estradi on ainutlaatuinen talo, jossa on kolme esittävän taiteen linjaa. Syysjuhlaesityksissä lavalla nähdään myös yhtä aikaa useampia taidelajeja kuten sirkustaidetta sekä teatteria rinnakkain.

Heikki Tolin kehottaakin tulemaan katsomaan Estradin syysjuhlaesitystä, mikäli lipun paikan päälle saa.

– Lavalla nähdään paljon erittäin taitavia ja lahjakkaita oppilaita, sirkuslinjalla opettajana toimiva Heikki Tolin hehkuttaa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut