Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Ylen kysely: Kansan enemmistön mielestä hallituskriisi ja ero Antti Rinteen oma syy

Ylen Taloustutkimukselta tilaaman tuoreen kyselyn mukaan yli puolet suomalaisista katsoo, että Antti Rinteen (sd.) oma toiminta oli pääsyy siihen, että hallituskumppani keskusta menetti luottamuksena pääministeriin, ja Rinne erosi tehtävästä.

Neljännes kyselyyn vastanneista katsoo, että eron syynä oli keskustan halu kaataa Rinne.

Entistä kunta– ja omistajaohjausministeriSirpa Paateroa(sd.) sen sijaan syyttää erosta vain neljä prosenttia vastaajista. Paateroerosi ministerin paikaltaan Posti–jupakan seurauksena.

Seitsemän prosenttia kansalaisista on sitä mieltä, ettei Rinteen erolle ole mitään erityistä syytä: politiikassa vain käy joskus näin. Viisi prosenttia katsoo muiden syiden vaikuttaneen, ja kolme prosenttia ei osaa sanoa kantaansa.

Taloustutkimus haastatteli kyselyyn 1046 ihmistä puhelimitse ja nettipaneelin kautta. Vastaajien otos painotettiin vastaamaan väestöä iän, alueen ja sukupuolen sekä talouden koon mukaan. Tietojen keruu tehtiin tiistaina 3.12., eli Rinteen eropäivänä. Tutkimuksen virhemarginaali on 3,2 prosenttiyksikköä.

Ylen artikkeli kyselytuloksineen on täällä