Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

MTV Uutisten kysely SDP:n puoluevaltuutetuille: Pääministeriehdokkaat lähes tasoissa

Kamppailu Suomen seuraavan hallituksen pääministeriydestä on tasainen, kertoo MTV Uutisten SDP:n puoluevaltuutetuille tekemä kysely.

Puolue valitsee sunnuntaina pääministeriehdokkaansa kahdesta vaihtoehdosta, jotka ovat liikenne- ja viestintäministeriSanna Marin tai SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtajaAntti Lindtman

MTV Uutisten puoluevaltuutetuille tekemä kysely osoittaa, että tilanne on tasainen. MTV tavoitti 61:stä valtuutetusta 43, joista yksi on kokoukseen osallistuva varavaltuutettu. Heistä 17 kannattaa tamperelaista Marinia ja 16 vantaalaista Lindtmania. Vastanneista kuusiharkitsee yhä ehdokastaan, neljä tavoitettua ei halunnut ottaa kantaa kummankaan puolesta.

SDP:n puoluevaltuuston kokous alkaa sunnuntaina klo 17:30. Sitä ennen hallitustunnustelija Antti Rinne (sd.) tapaa eduskuntaryhmien edustajia ja hänen on määrä tiedottaa neuvottelukierroksen tuloksista klo 14:15. Varsinaiset hallitusneuvottelut käynnistyvät kello 15.

Uutinen MTV:n kyselystä on täällä